ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το πιο απότομο τελεφερίκ του κόσμου κόβει την ανάσα

Το πιο απότομο τελεφερίκ του κόσμου άνοιξε πλέον τις πύλες του στο κοινό και είναι έτοιμο να προσφέρει σε όσους τολμηρούς το δοκιμάσουν μια αξέχαστη βόλτα.
Παράλληλα, θα αποδειχθεί λυτρωτικό για τους 150 κατοίκους του χωριού Στοος της Ελβετίας, οι οποίοι θα λύσουν το πρόβλημα μετάβασης σε αυτό (ή θέλουν να φύγουν από αυτό), καθώς εκείνο βρίσκεται σε ένα σημείο που το χιόνι δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Ο επικλινής αυτός σιδηρόδρομος εξασφαλίζει ταυτοχρόνως ότι οι επιβάτες του μπορούν να μένουν όρθιοι, παρά το γεγονός ότι στο πιο απότομο σημείο του ανεβαίνει ύψος 110 μέτρων σε 100 μέτρα απόσταση. Συνολικά, ανεβαίνει 744 μέτρα κάθετα, σε μια διαδρομή μήκους 1.738 μέτρων, με ταχύτητα 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, που διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι για τελεφερίκ.

Για να γίνει η διαδρομή από το χαμηλότερο στο υψηλότερο σημείο δεν χρειάζονται περισσότερα από πέντε λεπτά. Στο ενδιάμεσο, έχει πρόβλεψη για διπλή γραμμή, με το ένα τελεφερίκ να ανηφορίζει και το άλλο να κατηφορίζει, με συντονισμένο χρονοδιάγραμμα.

Προκειμένου να κατασκευαστεί, χρειάστηκαν 14 χρόνια (δύο παραπάνω από το χρονοδιάγραμμα), ενώ το έργο στοίχισε 52 εκατ. ελβετικά φράγκα (περίπου 48 εκατ. ευρώ). Τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο (16/12) και δόθηκε χθες στην κυκλοφορία στη διάρκεια ανοιχτής για το κοινό. Ωστόσο, ο Ιβάν Στάινερ, εκπρόσωπος της εταιρίας που θα διαχειρίζεται το τελεφερίκ, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου τους είχε κάνει όλους «πολύ υπερήφανους».

Ας πάμε και εμείς μια βόλτα με αυτό, με το βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video