ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

Στα μέσα Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ που θα αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους για την ταυτόχρονη πρόσληψη ανέργων, όπως δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού.


Η Μαρία Καραμεσίνη είπε ότι το πρότζεκτ αφορά στην επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μαζί με άλλους, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό, όπως ανέφερε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm»,

Η κ. Καραμεσίνη επισήμανε ότι το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση για 12 μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών, η επιχορήγηση είναι 18 μήνες.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε ότι «οι επιχειρηματίες νέοι ωθούνται στο να προσλάβουν μισθωτούς νέους» και πρόσθεσε «ότι η επιδότηση είναι 50% το μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία, δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ».

Όσον αφορά στις Δράσεις Δημοσιότητας που υλοποιούνται για το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» η κα Καραμεσίνη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος ο ΟΑΕΔ είχε προγραμματίσει δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσκλήθηκαν επιχειρήσεις αλλά και άνεργοι που πέρασαν από συνεντεύξεις και ορισμένοι προσελήφθησαν, όπως είπε, προσθέτοντας ότι τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video