ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέες ακροβασίες Τσακαλώτου με το γνωστό υφάκι για την υπερφορολόγηση

Στην ίδια γραμμή με τον Γιώργο Χουλιαράκη εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποδεχόμενος τα όσα είπε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ότι έχουν υπερφορολογηθεί οι συνεπείς και οι έντιμοι φρολογούμενοι καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Την ίδια στιγμή ωστόσο αρνήθηκε ότι μεγάλο μέρος του υπερπλεονάσματος προέρχεται από την φορολόγηση, αλλά από την αύξηση της φορολογικής βάσης και την εθελουσία αποκάλυψη των εισοδημάτων.

Στο γνωστό του ύφος ο υπουργός Οικονομικών καταλόγισε στην αρχή  στην ΝΔ ότι έχει ρίξει τόσο πολύ τον πήχη ως προς την κριτική κατά της κυβέρνησης που και μια φυματική σαρανταποδαρούσα η οποία θα είχε πρόβλημα μηνίσκου στα 25 πόδια της και θα κουβαλούσε βαρίες σακούλες από σούπερ μάρκετ θα μπορούσε να περάσει από πάνω.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι δεν είναι βέλτιστη λύση πρώτα να υπάρχει φορολόγηση και στην συνέχεια να μοιράζεται το πλεόνασμα.

Εξήγησε όμως ότι η πρακτική αυτή γίνεται για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή το ΔΝΤ υποτιμά την απόδοση των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση. Δεύτερον, επειδή δεν υπολογίζει τα παραμετρικά μέτρα (πχ. μέτρα για την φοροδιαφυγή).

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το υπερπλεόνασμα δεν προέρχεται μόνο από την υπερφορολόγηση. Τόνισε ότι περί τα 450 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων (250.000 νέοι εργαζόμενοι) και όχι από την αύξηση των εισφορών λόγω  του νόμου Κατρούγκαλου. Ισόποσο κονδύλι, είπε, ότι προέρχεται από την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων.

Ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι η υπεροφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη, αντέτεινε ότι σε όλα τις επισκέψεις που έχει κάνει στο εξωτερικό (road show) μιλώντας με επενδυτές κανείς δεν έχει θέσει το ζήτημα του ύψους των φόρων, αλλά αντίθετα την διατήρηση του σταθερού κλίματος και την αξιοποήση επενδυτικών εργαλείων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ποτέ για success story αλλά για true story και πρόσθεσε ότι ο προυπολογισμός του 2018 δημιουργεί τις συνθήκες εξόδου από τη κρίση και τα μνημόνια.

«Όχι δεν πάνε όλα καλά, πάνε όμως καλύτερα από πριν» διευκρίνισε και θέλοντας να αναδείξει το αριστερό του προφίλ είπε ότι η στατηγική της κυβέρνησης αλλά και η σταθερότητα της επιτρέπουν να αναλαμβάνει και άλλες δράσεις όπως μεταρρυθμίσεις για την παιδεία, την υγεία, την ταυτότητα φύλου.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video