Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Λουκία Δραγανιδάκη, του diatrofi.gr κάνει το πρωινό μας πιο νόστιμο και πιο υγιεινό.
Το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα που κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει.
Είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας που θα γεμίσει τον οργανισμό σου ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Διάβασε παρακάτω ποιες τροφές δεν πρέπει να παραλείπεις.
Αυγά
Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Η κατανάλωση αυγών στο πρωινό αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού μειώνοντας έτσι τη μεγάλη κατανάλωση θερμίδων στο επόμενο γεύμα και βοηθάει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα
Γιαούρτι
Πλούσιο από σημαντικές θρεπτικές ουσίες απαραίτητες για την υγεία. Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη των μυών και άλλων ζωτικών οργάνων. Tip: Δοκίμασέ το σε συνδυασμό με φρούτα ή δημητριακά.
Βρώμη
Ανήκει στα δημητριακά. Περιέχει β-γλυκάνη η οποία ρυθμίζει την LDL χοληστερόλη χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητα σε αμινοξέα και ενισχύει την παραγωγή λεκτίνης στο συκώτι με αποτέλεσμα την αποβολή τοξινών από το σώμα.
Φρέσκα φρούτα
Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων είναι μια ασπίδα κατά των ασθενειών και των καρδιακών παθήσεων, καθώς περιέχουν πλήθος βιταμινών και φυτικών ινών.
Σπόροι chia
Καθώς εισέρχονται στον οργανισμό, απορροφούν νερό αυξάνοντας τον όγκο των τροφίμων που διακινούνται μέσω του πεπτικού σωλήνα και βοηθούν στην αύξηση του αισθήματος του κορεσμού και της ικανοποίησης.
Λουκία Δραγανιδάκη Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
www.diatrofi.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου