ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ανάπτυξη της ψηφιακής Yγείας στη νησιωτική Ελλάδα, στο επίκεντρο του eHealth Forum

Η ανάπτυξη της ψηφιακής Yγείας στη νησιωτική Ελλάδα, στο επίκεντρο του eHealth Forum

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει την ανάπτυξη της "ψηφιακής Υγείας", με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με την ολοκλήρωση του 3ου eHealth Forum του οποίου συνδιοργανωτής ήταν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στον χαιρετισμό του, ο κ Πατούλης τόνισε ότι ο πολίτης-ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει την ανάπτυξη της εισαγωγής της ψηφιακής τεχνολογίας στο χώρο της υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές».

Στο πλαίσιο του Forum, συμμετείχε με περίπτερο, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο οποίο υπήρχε παρουσίαση των ΚΕΠ Υγείας. Επίσης ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των δήμων, οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους από την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στο ζήτημα αυτό, με νησί αναφοράς την Σάμο.

Ενδεικτικά ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος μίλησε για την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στο ζήτημα της υγείας των πολιτών. Τόνισε τη σημασία που έχει για κάθε δημότη, το να υπάρχει ο ατομικός ιατρικός φάκελος μέσα στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, όπου θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, ώστε να έχει τον δικό του ενημερωμένο φάκελο. Επίσης, μέσω του λογισμικού, θα ειδοποιούνται αυτόματα οι δημότες για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του επαναληπτικού ελέγχου τους.

Αναφορικά με τους τρόπους μέσω των οποίων οι δήμοι μπορούν να προωθήσουν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, επισημάνθηκε ότι «οι περισσότερες λύσεις και στρατηγικές εστιάζουν σε υποδομές επικοινωνιών και δικτύων, στην ενθάρρυνση της ερευνητικής δραστηριότητας και σε θέματα ασφάλειας, αγνοώντας έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, δηλαδή το ρόλο του ασθενούς».

Τέλος σημειώθηκε ότι η διεθνής τάση στο χώρο της υγείας οδηγεί στην υιοθέτηση ασθενοκεντρικών μοντέλων στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Ο ασθενής αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο στην προστασία, παρακολούθηση και διασφάλιση της υγείας του - κάτι που στους νησιωτικούς δήμους δεν είναι μόνο επιθυμητό είναι και αναγκαίο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video