ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το password που θα χρειαστεί 227 εκατ. χρόνια να το χακάρουν

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως μεταξύ των 10 πιο συχνών κωδικών βρίσκονται το «123123» και το πάντα εύκολο να το θυμάται κάποιος «qwerty». Passwords σαν κι αυτά ένας χάκερ με στοιχειώδεις γνώσεις θα χρειαστεί περίπου 1 δευτερόλεπτο για να τους ανακαλύψει και να σας κάνει ζημιά.

Το ίδιο εύκολα σπάνε κωδικοί όπως το όνομά του χρήστη, το τηλέφωνό του, το όνομα του σκύλου του ή της γυναίκας του. Ακόμη και αν βάλει τελείες ανάμεσα από κάθε γράμμα, το… λαγωνικό δεν θα χρειαστεί πάνω από 13 δευτερόλεπτα για να «ξεκλειδώσει» τα πάντα.

Επειδή για όλα υπάρχουν λύσεις, ωστόσο, οι ειδικοί του «Home Office's Cyber Aware» έδωσαν στη δημοσιότητα δυο απλές οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν αρκετά ισχυρό κωδικό.

1. Επέλεξε τρεις τυχαίες λέξεις που να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα το «sunbuildingmovie». Χρειάζεται περίπου 35.000 χρόνια για να τον ανακαλύψει κάποιος.

2. Αν προσθέσεις ένα νούμερο μετά το τέλος κάθε λέξης, αυτομάτως η διάρκεια ανεβαίνει στα 227 εκατομμύρια χρόνια.

Ένας κωδικός που εντάσσεται σε αυτή τη λογική είναι απίθανο να σπάσει. Ή τουλάχιστον έτσι λένε οι ειδικοί!

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video