ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βρέθηκε νεκρός ο Σαντιάγο Μαλντονάδο

Βρέθηκε νεκρός ο Σαντιάγο Μαλντονάδο

Η υπόθεση της εξαφάνισης του ακτιβιστή Σαντιάγο Μαλντονάδο που ταλανίζει εδώ και καιρό την Αργεντινή, καθώς ξυπνά μνήμες από το άσχημο παρελθόν της χώρας, φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της με το χειρότερο δυνατό τρόπο για το νεαρό και την οικογένειά του. 

Του Θοδωρή Διαμαντόπουλου

Εδώ και δύο μήνες ο 28χρονος Μαλντονάδο αγνοείται. Την τελευταία φορά που τον είδε κάποιος, ήταν τη στιγμή της σύλληψής του κατά τη διάρκεια εφόδου συνοριοφυλάκων. Χθες οι γονείς του επιβεβαίωσαν ότι το πτώμα που βρέθηκε στον ποταμό Chubut είναι του Σαντιάγο, καθώς το αναγνώρισαν από τα τατουάζ.

Το πτώμα βρέθηκε από δύτες του λιμενικού, περίπου 300 μέτρα μακρια από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η βίαιη έφοδος των συνοριοφυλάκων πριν από δύο μήνες. Όπως ήταν λογικό, οι συνειρμοί οδήγησαν στο ότι πτώμα ανήκε στον 28χρονο ακτιβιστή. Έμενε μόνο η αναγνώρισή του.

Η υπόθεση της εξεφάνισης του Μαλντονάδο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Αργεντινή, ακριβώς γιατί φέρνει στο νου του κόσμου την περίοδο της δικτατορίας, όπου εξαφανίστηκαν και αγνοούνται περίπου 30.000 άνθρωποι. Είναι φυσιολογικό τους τελευταίους δυό μήνες η κοινή γνώμη να είναι μουδιασμένη και να αναπτύσσονται θεωρίες συνομωσίας για την υπόθεση, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για το ότι ο Μαλντονάδο συνελήφθη από κρατικούς αξιωματούχους.

Καθώς όμως δεν μπορούσε να αποδειχτεί κάτι, η πλευρά του Προέδρου της χώρας, Mauricio Macri, αντέκρουε τη σκληρή αντιπολίτευση λέγοντας ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. 

Είναι σίγουρο ότι τα συμπεράσματα που θα βγουν από τις έρευνες για το πότε και με ποιό τρόπο πέθανε ο Μαλντονάδο, θα προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της Αργεντινής. Πιο σημαντικό από αυτό όμως, είναι να αποδοθεί διακιοσύνη για τη μνήμη του 28χρονου ακτιβιστή, την οικογένειά του και το λαό της Αργεντινής. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video