ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτό είναι το μυστικό για να μαγειρεύεις τόσο νόστιμα λαχανικά όσο των εστιατορίων

Αυτό είναι το μυστικό για να μαγειρεύεις τόσο νόστιμα λαχανικά όσο των εστιατορίων

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς για το ποιός είναι ο πιο «υγιεινός» τρόπος να μαγειρέψουμε τα λαχανικά μας, χωρίς αυτά να χάσουν τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά. 

Τι γίνεται όμως με το θέμα γεύση; Με ποιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πιο νόστιμα λαχανικά;

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα βασικά. Τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μια υγιεινή αλλά και σε ισορροπημένη διατροφή και παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Επιπλέον, τα λαχανικά δεν είναι υγιεινά μόνο ωμά, αλλά και μαγειρεμένα. Το μαγείρεμα των λαχανικών βοηθά να μαλακώσει το σκληρό, ινώδες εξωτερικό τους και έτσι να απελευθερωθούν θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

Μάλιστα, ορισμένα λαχανικά (όπως οι ντομάτες) είναι στην πραγματικότητα πιο υγιεινά αν τα τρως μαγειρεμένα, επειδή η διαδικασία του μαγειρέματος αυξάνει τα επίπεδα ορισμένων συστατικών τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση του λυκοπενίου).

Το μυστικό λοιπόν για να μαγειρέψεις νόστιμα λαχανικά είναι ένα: «Να φερθείς στα λαχανικά σου σαν να ήταν κρέας». Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις υπέροχα τραγανά ψητά λαχανικά!

Οσοι γνωρίζουν από κρέας και μαγειρεύουν, ποτέ δεν θα έβαζαν μια μπριζόλα σε χλιαρό τηγάνι. Υπάρχει λόγος που αφήνουμε το κρέας να ψηθεί και να γίνει αυτό που λέμε «well done», γιατί έτσι δημιουργείται μια γευστική κρούστα.

Οπότε αυτό γιατι να μην το κάνουμε και με τα λαχανικά μας;

Μπρόκολο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, σπανάκι, πράσινα φασόλια, ντομάτες, κολοκυθάκια - αυτά δεν είναι τα συνηθισμένα λαχανικά που έρχονται στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι το ψήσιμο, αλλά μπορούν να γίνουν άκρως τραγανά και νόστιμα αν ψηθούν.

Βάζοντας λοιπόν την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου θα καταφέρεις να είναι τα λαχανικά σου και μαλακά μέσα και ξεροψημένα απ' έξω.

Και λάψε υπόψιν σου ότι τα λαχανικά θέλουν τον χρόνο τους και πολλές φορές το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 45 λεπτά. Μην βιαστείς να τα βγάλεις από τον φούρνο.

Ακόμα κι αν έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορείς να τα φας, αυτό το χρυσαφένιο χρώμα είναι που τους δίνει όλη τη γεύση.

Τέλος, η αλήθεια είναι ότι το λάδι, τα μυρωδικά και λίγο αλάτι δίνουν μια έξτρα γεύση στα λαχανικά σου.

 

 

[bovary.gr]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video