Εύκολη συνταγή για κρασάκι:
Υλικά
Εκτέλεση
Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6', μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4'.
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7' ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: argiro.gr
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την εύκολη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6', μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4'.
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6-7' ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: argiro.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου