ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εργαστήριο κινησιολογίας για ηθοποιούς στο Θέατρο εΦ με την Μαρία Πίσιου

Εργαστήριο κινησιολογίας για ηθοποιούς στο Θέατρο εΦ με την Μαρία Πίσιου

ΣΩΜΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σε αυτό το εργαστήριο θα εξερευνήσουμε τη λειτουργία των μελών του σώματος μας και την σχέση του με τον χώρο και το σύνολο.
Θα διερευνήσουμε τους μηχανισμούς του μέσα από την κίνηση ως προς τις δυναμικές του, το βάρος, τον χώρο, το χρόνο, την ταχύτητα, την ακινησία και την μετακίνηση στο χώρο.

Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε ενα σώμα σε ετοιμότητα.
Το σώμα σε ετοιμότητα να πέσει, να κυλίσει, να στηρίξει, να σηκωθεί, να φροντίσει, να προστατεύσει, να αντισταθεί.
Θα εμπλουτίσουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο αναζητώντας τον τρόπο που συναισθήματα και νοήματα αποτυπώνονται μέσα από το σώμα.

Θα δουλέψουμε πάνω στις αισθήσεις και στα αντανακλαστικά του σώματος

Περιφερειακή όραση
Συνείδηση των μελών του σώματος

Συνείδηση του συνόλου
Πόσο συνειδητό είναι το σώμα μου πάνω στη σκηνή?
Πόσο υποστηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι?

Το μάθημα βασίζεται πάνω σε τεχνικές του σύγχρονου χορού( release, partnering, contact improvisation).

Ξεκινάμε με ασκήσεις αφύπνισης του σώματος και ενδυνάμωσης.

Ζέσταμα ώστε να νιώσουμε ασφαλείς να παίξουμε, να πέσουμε, να βγούμε εκτός άξονα, να κυλίσουμε, να πειραματιστούμε σε κινητικές φόρμες και σε ακραίες θέσεις που δεν έχουμε συνηθίσει.

Μεσα από ασκήσεις και χορευτικούς συνδυασμούς βρίσκουμε τον οργανικό τρόπο σύνδεσης των μελών του σώματος μας καθώς και τις ανάγκες του ώστε σταδιακά να αποκτήσουμε συνειδητότητα κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Έναρξη εργαστηρίου την Τρίτη 17 Οκτωβρίου
και κάθε Τρίτη 21:15 με 23:15
στο Θέατρο Εφ, Πτολεμαίων 29Α, 7ος όροφος

Το μάθημα της Τρίτης 17 Οκτωβριου είναι δωρεάν.
Κράτηση θέσεων στα τηλ: 6955508056, 6955440701

Τιμή εργαστηρίου: 35 ευρώ/μήνα,
30 ευρώ για ανέργους

Πίσιου Μαρία(1990, Θεσσαλονίκη)
Απόφοιτη της Ανωτέρα Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Συμμετείχε στο Residence Cultural Education Through Dance and Theater διοργανωμένο απο την TheaterFilmFest και Echodrama Cultural Group. Στα πλαίσια αυτού, δημιούργησε και παρουσίασε το work in progress έργο Icarus- The Fall μαζί με τον Freddy Houndekindo.

Τον Οκτώβριο του 2017 το έργο Icarus The fall θα ταξιδέψει στο FIKTIVA festival στο Dusseldorf.

Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού Σωμα Ως για παραγωγές για τα 49ο και 50ο Φεστιβάλ Δημητρίων, για το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Φεστιβάλ Ανοιχτές Φωνές της Πόλης, Aegean Festival.

Ως χορεύτρια έχει εμφανιστεί σε παραγωγές του Μέγαρου Μουσικής Θέσσαλονίκης, στο 14ο και15ο Φεστιβάλ Ελλήνων χορογραφών,στο Δημοτικό Θεάτρο Σκιάθου, στο Die Wolke Art Group, στο Μουσικό Χωριό Πηλίου, To δικό μου Φεστιβάλ, κ.α
Στα πλαίσια του Summer Intensive in Portugal διδάχτηκε από τους Inaki Azpillaga, Ted Stoffer, Mate Meszaras, Ricardo Ambrozio, Rakesh Sukesh, Isael Cruz Mata, Benedicte Mottart.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Τεχνική Jan Fabre με τον Chedric Charon, ρεπερτόριο με την Jasmin Vardimon Company, Fighting Monkey με τους Λίντα Καπετανέα και Jojef Frucker, ακροβατικά εδάφους με την Χριστίνα Σουγιουλτζή, Camilo Bentachor, Γιώργο Αμέντα, με την Dominique Duszunski, Δαφνη Κόκκινο, Paul Blackman, Laura Aris Alvarez, Ann Cooper Albright, Αθανασία Κανελοπούλου, Καλλιόπη Σφήκα,

Παραδίδει μαθήματα σε διαφορες σχολές και στουντιo της πόλης.

Δείγματα δουλειάς της: http://ift.tt/2hWXlpP


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video