ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βύσσινο γλυκό κουταλιού με κονιάκ και σπιτική βυσσινάδα!

Βύσσινο γλυκό κουταλιού με κονιάκ και σπιτική βυσσινάδα!

Υλικά Συνταγής

1.250 γραμ. βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ φλ. νερό
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση

Για να παρασκευάσουμε το γλυκό βύσσινο και τη βυσσινάδα, αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε. Με γάντια και τη βοήθεια μιας φουρκέτας αφαιρούμε τα κουκούτσια. Εισχωρούμε τη φουρκέτα στο σημείο του κοτσανιού, αγκιστρώνουμε το κουκούτσι και τραβάμε έξω. Όλο αυτό το κάνουμε πάνω από μία λεκάνη για να μαζεύουμε τους χυμούς του βύσσινου, οποίοι στάζουν την ώρα που αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βάζουμε τα καθαρισμένα βύσσινα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τα κουκούτσια τα αφήνουμε στη λεκάνη με το χυμό του βύσσινου. Αφού τα ξεκουκουτσιάσουμε όλα μέσα στη λεκάνη με τα ζουμιά και τα κουκούτσια, ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι νερό με το μισό φλυτζάνι κονιάκ. Ξεπλένουμε καλά τα κουκούτσια για να πάρουμε όσο περισσότερο άρωμα από την κολλημένη σάρκα του βύσσινου πάνω σε κάθε κουκούτσι. Σουρώνουμε το χυμό και πετάμε τα κουκούτσια.

Περιχύνουμε τα βύσσινα στην κατσαρόλα με αυτό το χυμό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μία φορά να νοτίσει η ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.


Την επόμενη ημέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αποσύρουμε. Ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια ώστε να γεμίσουν τα βύσσινα μέσα στο σιρόπι.

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για μία νύχτα. Την επόμενη μέρα, βάζουμε στη φωτιά ξανά προσθέτουμε το χυμό και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι σε κόμπο μαλακό που στέκεται.

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακινούμε την κατσαρόλα πάλι από τα χερούλια, ώστε να γεμίσουν με σιρόπι και να φουσκώσουν τα βύσσινα. Μέχρι να κρυώσει το γλυκό, επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές αυτή τη διαδικασία. Το γλυκό μας θα έχει αρκετό σιρόπι που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για βυσσινάδα.

Το διατηρούμε σε αποστειρωμένο, στεγνό βάζο, που κλείνει ερμητικά. Τα γλυκά του κουταλιού τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι.

Σημείωση

Απαιτείται χρόνος αναμονής 48 ώρες.

 

 

[Argiro.gr]


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video