ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Σε μένα μιλάς;» στη Μονή Λαζαριστών

«Σε μένα μιλάς;» στη Μονή Λαζαριστών

Η νέα παραγωγή της Νεανικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Σε μένα μιλάς;» ξεκίνησε πρόβες στην Αίθουσα Δοκιμών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του Ράινερ Χάχφελντ (EINS AUF DIE FRESSE) θα παρουσιαστεί, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), από τις 5 Νοεμβρίου 2017.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Η αναζήτηση ταυτότητας, οι οικογενειακές σχέσεις,  η ανακάλυψη της σεξουαλικότητας, το μπούλιγκ  και οι συγκρούσεις στο σχολείο, αποτελούν τα θέματα του «Σε μένα μιλάς;», έργου  που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία.
Ο συγγραφέας,  παρακολουθεί την καθημερινότητα στο σχολείο και στο σπίτι, μιας ομάδας εφήβων δεκαπέντε περίπου χρονών,  που προσπαθούν να βρουν τον προσανατολισμό τους και τον εαυτό τους, σε ένα περιβάλλον που μοιάζει να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις ανάγκες τους. Ο Χάχφελντ, μιλά  με ειλικρίνεια  τόσο για την μοναξιά και την απελπισία των εφήβων που οδηγεί ακόμη και στην αυτοκτονία αλλά και για την προσπάθεια των νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις φιλίας μεταξύ τους.
Με το τολμηρό έργο του «Σε μένα μιλάς;» (1996), ο Γερμανός Ράινερ Χάχφελντ, μετά τον Μορμόλη (1970) και τα Μακαρόνια με Κέτσαπ (1979), απευθύνεται πλέον σε εφήβους και θίγει το  δύσκολο θέμα της βίας στο σχολείο. Η πρώτη παράσταση του έργου δόθηκε το 1996, στο θρυλικό Γκριπς Τεάτερ  και βραβεύτηκε ως η καλύτερη παράσταση για εκείνη τη χρονιά στο Βερολίνο.

Γιάννα Τσόκου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη: 5 Νοεμβρίου 2017

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου
Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνικά: Λίλα Καρακώστα
Κοστούμια: Ελίνα Ευταξία
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου, Αρετή Μίχου (βοηθός)
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Video Art: Μπάμπης Βενετόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άννη Τσολακίδου - Αρετή Μίχου
Βοηθός Σκηνογράφου: Κέλλυ Εφραιμίδου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Μαλαματή Ευθυμιάδου
Οργάνωση Παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν: Πίττας Στέφανος (Λούκας Κουνέβσκι: Λάκη), Αποστολίδου Φανή (Μαρί Λουίζε Μπλόμε: Μίνη), Αλέξη Κατερίνα (Λάνα Σμιτ), Μήλιας Νίκος (Ζβεν Ζόμερλαντ), Σεϊμένης Βασίλης (Κύριος Έρμπαχ), Χαρίσης Γιάννης (Κύριος Κουνέβσκι), Ορτετζάτος Νίκος (Κύριος Ζόμερλαντ), Τσικάρα Μάρα (Κυρία Μπλόμε), Πολυζώνης Θοδωρής (Κύριος Ρατσενάουερ), Τζαφέρης Στέργιος (Κύριος Φέρστερ), Κυριακίδου Άννα (κυρία Σμιτ), Τιμοθέου Φωτεινή Δήμητρα (κυρία Έρμπαχ)

BREAKDANCE SHOW από τους: Τζέλο Κλέμεντ (bboy Kelment) & Ρεβάζι Κουλουχασβίλι (bboy Revo) του BLACKOUT CREW

Μουσικός επί σκηνής – dj: Δημήτρης Καπετάνιος ή Παναγιώτης Μητσόπουλος
 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video