Υλικά:
2 γεμάτες κούπες κοτόπουλο ψητό, χωρίς πέτσα και ψιλοκομμένο
1 πολύ μεγάλο αβοκάντο ή δύο μέτρια ψιλοκομμένα
½ κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
½ κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 lime το χυμό του ή και παραπάνω ανάλογα με το γούστο σας
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μέθοδος:
Πριν καθαρίσουμε και κόψουμε το αβοκάντο, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, το σέλινο και την παρμεζάνα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο. Αν το κάνουμε από πριν θα μαυρίσει. Το προσθέτουμε στο μπολ και στύβουμε από πάνω το lime. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις 3-4 κουταλιές μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε απαλά έτσι ώστε το αβοκάντο να μην λιώσει. Δοκιμάζουμε και ανάλογα με το γούστο μας προσθέτουμε ή όχι λίγο ακόμα χυμό lime. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Η κοτοσαλάτα αυτή τρώγεται σκέτη, πάνω από φρυγανισμένο ψωμί καλής ποιότητας αλλά και μέσα σε τορτίγιες τυλιγμένες ρολό.
Καλή επιτυχία!
[laxtaristessyntages.blogspot.gr]
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου