ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών με θέμα την ενημέρωση σχετικά με την ελληνική υποψηφιότητα για την Έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με την ελληνική υποψηφιότητα για την Έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών ενημέρωσαν ο Υπουργός Υγείας κύριος Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κύριος Γεώργιος Κατρούγκαλος, καθώς και οι δύο Αντιπρόεδροι του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων κυρία Δέσποινα Μακριδάκη και κύριος Ηλίας Γιαννόγλου. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κύριος Αναστάσιος Κουράκης, ενώ την πρωτοβουλία χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κύριος Νικόλαος Μανιός.

Στην ενημέρωση αναπτύχθηκαν όλες οι διαστάσεις της ελληνικής υποψηφιότητας, παρουσιάστηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά του φακέλου σχετικά με την πρόταση εγκατάστασης του Οργανισμού στο κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας του Κεράνη, ενώ επεξηγήθηκαν όλες οι ενέργειες που σχετίζονται με την υποστήριξη της υποψηφιότητας από την Ελληνική Κυβέρνηση. Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχώρισαν ήταν η πολύ ποιοτική τεκμηρίωση του φακέλου της ελληνικής υποψηφιότητας, με ισχυρά σημεία την κτιριακή επάρκεια, την άψογη συνδεσιμότητα της Αθήνας με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει η πόλη στα στελέχη, στους εργαζόμενους και σε όλους τους φορείς που αλληλεπιδρούν με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Τονίστηκαν στο ίδιο πλαίσιο και τα οφέλη που θα προκύψουν για τη χώρα σε περίπτωση επιλογής της Αθήνας για την φιλοξενία της Έδρας. Ανάμεσα σε εκείνα που ξεχώρισαν είναι, εκτός από την φιλοξενία των περίπου 900 εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης και των οικογενειών τους, η έλευση δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο και η συνεπακόλουθη αύξηση της επιβατικής κίνησης στην Αθήνα. Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν επίσης και σε ευρύτερο αναπτυξιακό επίπεδο, με προεξέχον εκείνο της συμμετοχής της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών και εμπορικών εξελίξεων στον τομέα του φαρμάκου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν βουλευτές από τα περισσότερα κόμματα, συγκλίνοντας στην κατεύθυνση της στήριξης της υποψηφιότητας της Αθήνας για την φιλοξενία της Έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, - μετά από την μεταφορά της α από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σήμερα -, με το πέρας της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video