ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ποιοι Ευρωπαίοι πάνε και ποιοι δεν πάνε γήπεδο

Το ότι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν "χάσει" τον δρόμο για το γήπεδο είναι γνωστό. Μία πρόσφατη δημοσκόπηση της Eurostat τους βάζει όμως στον χάρτη σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Η εικόνα των άδειων γηπέδων στην Ελλάδα έχει γίνει ο κανόνας και όχι μόνο όταν οι ομάδες δίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Δεν είναι λίγοι οι αγώνες της SuperLeague όπου τα εισιτήρια που κόβονται είναι διψήφια ενώ και στις μεγάλες ομάδες πλέον τα γήπεδα γεμίζουν πλέον μόνο στα ντέρμπι και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Μία έρευνα της Eurostat η οποία αποτυπώθηκε πρόσφατα σε χάρτη έρχεται να δείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη των πραγματικών φιλάθλων.




Στην πανευρωπαϊκή έρευνα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναφέρουν την συχνότητα που είχαν επισκεφθεί ένα αθλητικό γεγονός το 2015. Σε ότι αφορά τις τουλάχιστον 4 φορές, κοινώς ένας ικανοποιητικός αριθμός επισκέψεων ώστε να χαρακτηρισθείς "φίλαθλος γηπέδου", οι Έλληνες είναι πρώτοι... από το τέλος.

Συγκεκριμένα μόνο ένα 4,9% όσων συμμετείχαν απάντησαν ότι έχουν περάσει τον "πήχη" των τεσσάρων επισκέψεων όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι υπερδιπλάσιος και διαμορφώνεται στο 13,1%.

Στον αντίποδα από την Ελλάδα και στις τρεις πρώτες θέσεις σε επισκέψεις σε αθλητικά γεγονότα είναι οι Ολλανδοί οι οποίοι πηγαίνουν 6 φορές περισσότερο από ότι οι Έλληνες (29,7%) οι Σουηδοί (26,1%) και οι Ιρλανδοί (25,7%).



Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να αποτελεί ικανοποιητική δικαιολογία καθώς η Πορτογαλία με βιωτικό επίπεδο αντίστοιχο με της Ελλάδα - αλλά με ποδοσφαιρικό θέαμα και υποδομές αρκετά καλύτερες - παρουσιάζει σχεδόν τριπλάσια (13,8%) προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video