ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ι. Φωτιάδης: «Όχι» άλλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

«Αντιμέτωπος με έναν… πληθωρισμό εξαγγελιών και υποσχέσεων αναμένεται να βρεθεί και αυτόν τον Σεπτέμβρη ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και, ειδικότερα, της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης η οποία είθισται να αποτελεί το ‘’βήμα’’ από το οποίο η εκάστοτε κυβέρνηση δίνει το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Εξαγγελίες οι οποίες στην πλειονότητά τους –όπως έδειξε η εμπειρία- μένουν στα… λόγια και παραμένουν σχέδια… επί χάρτου».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Ένωσης Βιοτεχνών- «Νέοι Ορίζοντες», του συνδυασμού που θα διεκδικήσει την ψήφο των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές. Ο κ. Φωτιάδης «κρατά» μικρό… καλάθι ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ που –όπως ο ίδιος σημειώνει- βρίσκουν την πόλη να «μετρά» άλλα 14.000 «λουκέτα» βιοτεχνιών από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και σχεδόν το σύνολο των φορολογουμένων κλείνουν πλέον τα… αυτιά τους στις υποσχέσεις. Απαιτούν άμεσα μέτρα που θα αλλάξουν το κλίμα στην αγορά η οποία στενάζει από την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας και τα συσσωρευμένα χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τους προμηθευτές», σημειώνει ο κ. Φωτιάδης και προσθέτει: «Με την απειλή των ηλεκτρονικών κατασχέσεων να αποτελεί πλέον καθημερινό εφιάλτη για χιλιάδες φορολογούμενους, περιθώρια δεν υπάρχουν. Τα μνημονιακά μέτρα «ξεδιπλώνονται» το ένα μετά το άλλο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Η κατάσταση στο επιχειρείν και την κοινωνία είναι ασφυκτική, ενώ δεν διαφαίνεται ‘’φως στο τούνελ’’ όσο εξακολουθούν να εφαρμόζονται πολιτικές οι οποίες καθημερινά αποδεικνύονται -εκ του αποτελέσματος- καταστροφικές για τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει διέξοδο στην ελληνική οικονομία».

Αλλαγή πολιτικής

Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη «τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε επίπεδο φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και οι παλινωδίες της, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στα capital controls, έχουν συνθλίψει την ελληνική επιχειρηματικότητα, οδηγώντας σε ένα νέο –συνεχώς διογκούμενο- κύμα πτωχεύσεων, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή αν αυτή η πολιτική δεν αλλάξει ‘’εδώ και τώρα’’».

Ο κ. Φωτιάδης καλεί την κυβέρνηση να μην αντιμετωπίσει και φέτος την ΔΕΘ σαν ένα «βήμα» έωλων υποσχέσεων και να υλοποιήσει άμεσα τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών για μείωση των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και των υπέρογκων επιβαρύνσεων που «συνθέτουν» το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων πλήττοντας την ανταγωνιστικότητά τους.

«Αν δεν μειωθούν οι φόροι και δεν παταχθεί η γραφειοκρατία δεν πρόκειται να γίνουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις», σημειώνει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Ένωσης Βιοτεχνών- «Νέοι Ορίζοντες» και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης -«Νέοι Ορίζοντες» ο οποίος, επίσης, θεωρεί αναγκαία την ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη η οικονομία και η αγορά.

Τέλος, ο κ. Φωτιάδης τονίζει τη σημασία επιτάχυνσης των ρυθμών υλοποίησης και των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη, καθώς και της αναβάθμισης του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της πόλης ώστε η ΔΕΘ να μετατραπεί σε ένα ισχυρό εκθεσιακό «παίκτη» στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με πολλαπλά οφέλη για την τοπική και την ελληνική οικονομία.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video