Πένες με τόνο και ελιές. Ένα πεντανόστιμο υγιεινό και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Μια συνταγή με απλά μεσογειακά υλικά που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους.
Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη [προαιρετικά] και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 7 – 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα.
Μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως. Αντικαταστείστε τις πένες με άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας με το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.
sintayes.gr
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) πένες
- 1/2 φλ. τσαγιού (100])ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κονσέρβα ή βαζάκι τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και κομματιασμένος
- 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελιές καλαμών χωρίς τα κουκούτσια κομμένες στα 4
- 1/2 φλ. φλ. φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή βασιλικό), ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερός βασιλικός, τριμμένος)
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους.
Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη [προαιρετικά] και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 7 – 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα.
Μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως. Αντικαταστείστε τις πένες με άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας με το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.
sintayes.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου