ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ισπανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η κυβέρνηση κατά της συζήτησης για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία

Ισπανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η κυβέρνηση κατά της συζήτησης για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε η κυβέρνηση στην Ισπανία προκειμένου να αποτρέψει την ψήφιση από το κοινοβούλιο της Καταλονίας νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

«Η κυβέρνηση ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να κηρύξει άκυρες και χωρίς αποτελέσματα τις συμφωνίες που υιοθετήθηκαν», ανακοίνωσε στη Μαδρίτη η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενς ντε Σανταμαρία, αναφερόμενη στην εγγραφή του νόμου στην ημερήσια διάταξη του καταλανικού κοινοβουλίου.

Το χαρακτήρισε «πραξικοπηματική ενέργεια», αντάξια «δικτατορικών καθεστώτων».

Νωρίτερα, το κοινοβούλιο της Καταλονίας απoφάσισε να θέσει στην ημερήσια διάταξή του την ψηφοφορία για τον νόμο που επιτρέπει τη διοργάνωση την 1η Οκτωβρίου του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Γύρω στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), οι 72 βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας ψήφισαν υπέρ της εγγραφής αυτού του κειμένου στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων, ενώ 60 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά και τρεις απείχαν από την ψηφοφορία, που διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα.

«Η ψηφοφορία αυτή αντιτάσσεται στα δικαιώματά μας ως βουλευτών», διαμαρτυρήθηκε ο επικεφαλής των καταλανών σοσιαλιστών Μιγκέλ Ιθέτα, ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Προηγουμένως, στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν οργισμένοι τους ελιγμούς των αυτονομιστών προκειμένου να περιορίσουν τις συζητήσεις.

Έτσι το κείμενο θα εξεταστεί «επειγόντως» σήμερα, χωρίς τη δυνατότητα προσφυγής στο «Συμβούλιο νομοθετημένων εγγυήσεων», ένα όργανο που αποφαίνεται για τη νομιμότητα των νόμων πριν από την υιοθέτησή τους.

Η τελική ψηφοφορία αναμένεται σήμερα Τρίτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video