ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φοροδιαφυγή: Αρχίζει η εφαρμογή αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών

Φοροδιαφυγή: Αρχίζει η εφαρμογή αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών

Ο κατάλογος των χωρών με τις οποίες θα γίνεται αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών (καταθέσεων κ.ά.) προβλέπεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως αναφέρεται, «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πληροφόρησης στην κίνηση λογαριασμών Ελλήνων φορολογούμενων στο εξωτερικό το οποίο θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμου για την περιστολή της φοροδιαφυγής».
Ο κατάλογος των χωρών με τις οποίες πρόκειται να ξεκινήσει η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών εντός του 2017 καθώς και αυτών με τις οποίες η αναταλλαγή θα αρχίσει το 2018 και μετά απο το έτος αυτό παρουσιάζονται παρακάτω: Ανγκουίλα, Αργεντινή, Βερμούδες, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Νήσοι Κάιμαν, Κολομβία, Φερόες Νήσοι, Γροιλανδία, Γκέρνζι, Ισλανδία, Ινδία, Νήσος του Μαν, Τζέρζι, Νότια Κορέα, Μεξικό, Μοντσεράτ, Κάτω Χώρες (σχετικά με τις νήσους Μποναίρ, Άγιος Ευστάθιος και Σάμπα), Νορβηγία, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική και Νήσοι Τερκ και Κάικος.
Επίσης με τις παρακάτω χώρες η Ελλάδα πρόκειται να θέσει σε ισχύ και να εφαρμόσει την πολυμερή συμφωνία των αρμοδίων αρχών με πρώτη την ανταλλαγή πληροφοριών το 2018: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αρούμπα, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Μπαρμπάντος, Μπελίζε, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Νήσοι Κουκ, Κουρασάο, Γκάνα, Γρενάδα, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαλαισία, Νήσοι Μάρσαλ, Μαυρίκιος, Ναουρού, Νέα Ζηλανδία, Νιούε, Πακιστάν, Ρωσία, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα, Σαουδική Αραβία, Σινγκαπούρη, Άγιος Μαρτίνος, Τουρκία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ουρουγουάη.
Με την Αλβανία η Ελλάδα προτίθεται να θέσει σε ισχύ και να εφαρμόσει την πολυμερή συμφωνία αρμοδίων αρχών με πρώτη την ανταλλαγή πληροφοριών μετά από το 2018.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video