ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΝΔ: Η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στο ΕΣΠΑ

Η ΝΔ αναφέρεται στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης τόσο στην απορρόφηση όσο και στον ανασχεδιασμό του προγράμματος.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θυμίζει ότι επί διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία εντάχθηκαν μέσα σε μόλις 4 μήνες 23.000 επιχειρήσεις και προτείνει έκδοση αποτελεσμάτων σε τέσσερις μήνες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στην υλοποίηση, στη διαχείριση και στον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
Στην υλοποίηση, το 2016 έκλεισε με απορρόφηση 29,3% κάτω του στόχου, ενώ οι ρυθμοί απορρόφησης - σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος - βαίνουν μειούμενοι και το 2017.
Στη διαχείριση, από τις 24 δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχουν προκηρυχθεί μόλις 5, εκ των οποίων οι 2 είναι στην φάση της αξιολόγησης, ενώ στις 3 έχει απλά ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει, από τον Σεπτέμβριο, η διαδικασία υποβολής προτάσεων. Παράλληλα, στις 4 δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, που προκηρύχθηκαν το 2016, υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να μην έχει φτάσει ούτε 1 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους.
Σε ό,τι αφορά τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχείρησε πλήρη μεταστροφή του στόχου, με αποτέλεσμα από κομβικός μοχλός ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, να εξελιχθεί σε δεξαμενή κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών του Κράτους, λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση των κρατικών δαπανών.

Συμπέρασμα:
Με βάση τη χαμηλή, μέχρι σήμερα, ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ σε επίπεδο εντάξεων και σχεδόν έχοντας ολοκληρώσει το μισό χρονικό διάστημα της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020, είναι προφανής ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων.

Διαπιστώσεις:
- Η Κυβέρνηση απέτυχε στο ΕΣΠΑ. Υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάθε φάση του.
- Υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ακόμη και σε δράσεις που προκηρύχθηκαν το Φεβρουάριο του 2016.
- Ούτε ένα ευρώ για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη.
- Μόλις 5 δράσεις από τις 24, που είχαν προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχουν προκηρυχθεί.
- Ούτε ένα νέο μεγάλο έργο δεν έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
- Παρέλαβαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, το σύνολο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 εγκεκριμένο και με ψηφισμένο τον εφαρμοστικό νόμο. Έπρεπε απλά να τρέξουν τις προκηρύξεις. Απέτυχαν ακόμα και σε αυτό.
- «Η υψηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ». Ψέμα. Παρέλαβαν τον Ιανουάριο του 2015 απορρόφηση 87,97% και μια χαραγμένη πορεία για το μέλλον. Η Ελλάδα ήταν τότε 4η σε απορρόφηση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., από 20η που ήταν το 2012.

Πρότασή μας:
Έκδοση αποτελεσμάτων σε 4 μήνες. Το 2013 αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν περισσότερες από 23.000 προτάσεις σε 4 μόλις μήνες. Μπορεί να ξανασυμβεί.
- Από το «σχέδιό» τους απουσιάζει κάθε αναπτυξιακή διάσταση. Χρησιμοποιούν τους πόρους δίχως προσανατολισμό στο αύριο της χώρας.

Κατεβάστε την παρουσίαση για την πορεία του ΕΣΠΑ εδώ.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video