ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημήτρης Ζακοντίνος
Οικονομολόγος- π. Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Aναμφίβολα η αναφορές του πρώην ΥΠΟΙΚ στο βιβλίο του και οι επισημάνσεις του περί ανήθικης, κυνικής & εχθρικής προς την Ελλάδα Ευρώπης αποτελούν μια πραγματικότητα που έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Ωστόσο «τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων» όταν ο επίτροπος Moscovici σε ομιλία του στο ίδρυμα KORBER τον περασμένο Ιούνιο δήλωσε:
» Ότι τα μέτρα για την Ελλάδα λαμβάνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς κοινοβουλευτική συμμετοχή & χωρίς διαφάνεια & πολλές φορές αποφασίζουν οι Ευρωπαίοι για την τύχη των Ελλήνων.»

Δεν θέλει & ιδιαίτερη σκέψη ότι η αποκάλυψη αυτή του κου Moscovici για την συγκεκριμένη συμπεριφορά των Ευρωπαίων εταίρων μας παραπέμπει βάση του Διεθνούς Δικαίου σε σχέσεις ¨προστατευόμενης κρατικής οντότητας & προστατιδών Δυνάμεων». Δηλ. & ας μην μας αρέσει η λέξη
«Προτεκτοράτο»
Από τη άλλη πλευρά τα επιβαλλόμενα μέτρα όπως η εσωτερική υποτίμηση ( μείωση μισθών- συντάξεων- λοιπών δαπανών) που έφερε την μείωση του ΑΕΠ, την πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων σε συνδυασμό με την απίστευτη συνεχή & αναποτελεσματική φορολόγηση αφαιρούν κάθε προοπτική για την ανάπτυξη της παραγωγικής οικονομίας.
Η δε λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας μπορεί να απέδωσε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 αλλά αυτό κρίνεται προσωρινό & θα προσκρούει στην μείωση των εισοδημάτων στην έλλειψη επιχειρηματικότητος, στο απίστευτα υψηλό ποσοστό της ανεργίας, αιτίες που θα πολλαπλασιάζουν τα «κόκκινα» δάνεια, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αλλά & τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος, συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από τα κατωτέρω οικονομικά στοιχεία. ( Αναφέρονται σε δις ΕΥΡΩ – πηγή ΠΕΦΕ)
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 2015 = 95,1
– 1ο εξαμ. 2017 = 105,0
ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΟΥ: 2015= 73,8
1ο εξαμ. 2017 = 95,1
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 2010= 238,0
– 2015= 121,0
– 2016= 100,8
Επίσης χωρίς να παραγνωρίζουμε κατά πόσο συνέβαλλε το σημερινό νόμισμα στην διαμόρφωση της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το ΕΥΡΩ αποτελεί μονάδα οικονομικής αξίας & χρησιμοποιείται ως μέσω συναλλαγής και κατά την άποψή μας το κύριο πρόβλημα της χώρας μας εστιάζεται σε δύο παραμέτρους.
α. ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
( Εκροες – εισροες που προκύπτουν από συναλλαγές με άλλες χώρες & κατά τεκμήριο πάντα είναι ελλειμματικό για τη χώρα μας)
β. ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
(Η εφαρμογή της άφησε τα Ελληνικά προϊόντα χωρίς προστασία)
Κατά συνέπεια η όποια μελλοντική Πολιτική που θα έχει στόχο την Οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις αιτίες που προκάλεσαν το πρόβλημα αλλά & τις δυνατότητες αντίδρασης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας & της κοινωνίας.
Χωρίς καμμία δόση υπερβολής για να υπάρξει θετική εξέλιξη, πιστεύουμε ότι αυτονόητα & καθολικά θα απαιτηθούν συνθήκες αφ’ ενός ονομαστικής αύξησης των εισοδημάτων* & εννοείται ότι αυτό πρέπει να γίνει υπό καθεστώς ελεγχόμενου πληθωρισμού, αφ’ ετέρου προστασίας των Ελληνικών προϊόντων & θα κριθεί από τις άμεσες κινήσεις που θα γίνουν.
Τέλος κάνοντας κάποιο «humour» iσως η παλαιότερη θέση του κου SCHAEUBLE περί προσωρινής αποχώρησής μας από το ΕΥΡΩ, αν το εννοούσε, να ήταν μια χαμένη ευκαιρία για την Οικονομία μας αλλά & γιαυτόν να στηθεί η προτομή του στην Ελλάδα.
Δημήτρης Ζακοντίνος
Οικονομολόγος- π. Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ
*( Διοικητής ΕΚΤ M. DRAGI προς τις κυβερνήσεις των κ-μ της Ευρωζώνης » Αυξήστε τους μισθούς & δαπάνες)

http://efkozani.gr/


Κοινοποίηση Φραγκούλη Φράγκου
ανάρτησης greece4greeks.blogspot.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video