ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Eurostat: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια ανεργίας στην ΕΕ και τον Ιούλιο

Η Ελλάδα έχει την πρωτιά στο πίνακα ανεργίας, με 21,7%, παραμένοντας πρωταθλήτρια στη σχετική κατάσταση, ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «τρέχει» με 9,1% μέσο όρο, στον χαμηλότερο ποσοστό μετά τον Φεβρουάριο του 2009, οπότε ξέσπασε η κρίση στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αφορούν τον Ιούλιο του 2017, η ανεργία μειώθηκε τόσο σε ατομικό επίπεδο στις χώρες της Ευρώπης, όσο και σε μέσο όρο. Στον δε πυρήνα της ευρωζώνης, ο μέσος όρος ανεργίας κυμάνθηκε στο 7,7%, επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008.

Στο 9,1% διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, μειωμένη κατά 0,9 μονάδες σε βάθος δωδεκαμήνου αλλά στάσιμη σε σχέση με τον Ιούνιο.

Η ιβηρική χώρα μάλιστα έχει καταφέρει να «κόψει» την ανεργία κατά 2,5 μονάδες σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, εκμεταλλευόμενη τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα χαμηλότερα ποσοστά στη νομισματική ένωση καταγράφηκαν στη Γερμανία (3,7%) και στη Μάλτα (4,1%).

Στη Γαλλία η ανεργία διαμορφώθηκε στο 9,8%, οριακά καλύτερα σε ετήσια βάση αλλά 0,2 μονάδες χειρότερα σε σχέση με τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν παρουσίαζε τις προτάσεις της για εργασιακή μεταρρύθμιση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την χρόνια υψηλή ανεργία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ.

H Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία και στη νεανική ανεργία, με 44,4% (στοιχεία Μαΐου), τη στιγμή που στο σύνολο της ευρωζώνης το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 19,1%.

Τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατέλαβαν δύο ακόμα νοτιοευρωπαϊκές οικονομίες, η Ισπανία (38,6%) και η Ιταλία (35,5%).

Συνολικά οι άνεργοι στην ευρωζώνη τον Ιούλιο υπολογίζονται σε 14,86 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι νέοι ήταν 2,67 εκατομμύρια.





Η Τσεχία πραγματική πρωταθλήτρια στη χαμηλή ανεργία

Πραγματική πρωταθλήτρια σε χαμηλά ποσοστά ανεργίας αναδείχθηκε η Τσεχία, η οποία παρουσιάζει ποσοστό μόλις 2,9%. Ακολουθούν η Γερμανία με 3,7%, η Μάλτα με 4,1% και η Ουγγαρία με 4,3%. Μόλις 7 χώρες βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο των 28 και συγκεκριμένα η Πόρτογαλία (ακριβώς στον μέσο όρο του 9,1%), η Γαλλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ισπανία και φυσικά η Ελλάδα.

Τη μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016, παρουσίασε η ανεργία στην Κροατία (από 13,3% σε 10,6%), στην Ισπανία (από 19,6% σε 17,1%), στη Σλοβακία (από 9,7% σε 7,3%) και στην Κύπρο (από 13% σε 10,8%).

Συγκρίνοντας με τη βασική ανταγωνίστρια σε επίπεδο εμπορίου, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η ανεργία στην υπερδύναμη τον μήνα Ιούλιο κυμάνθηκε στο 4,3%, μειωμένη κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017 και κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2016.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video