ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το “Cassini” πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον Κρόνο

Η διαστημοσυσκευή "Cassini" (Κασίνι) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), εισέρχεται πλέον στην τελική φάση της αποστολής της, ξεκινώντας την πρώτη από τις πέντε άκρως κοντινές διελεύσεις της από τον πλανήτη Κρόνο.

Το «Κασίνι» θα βουτήξει τόσο χαμηλά, που για πρώτη φορά θα «ξύσει» την ανώτερη ατμόσφαιρα του γιγάντιου πλανήτη με τους θεαματικούς δακτυλίους. Αφού συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για τη χημική σύνθεση του Κρόνου, τον επόμενο μήνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, το σκάφος θα οδηγηθεί στην αυτοκαταστροφή του με μια τελική «βουτιά» θανάτου μέσα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.
Το "Cassini", βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004. Είκοσι χρόνια μετά την εκτόξευσή του από τη Γη, ο «βετεράνος» του διαστήματος ξεμένει πλέον από καύσιμα. Η λύση της «αυτοκτονίας» επιλέχθηκε από τους επιστήμονες για να αποφευχθεί η πιθανότητα το σκάφος να πέσει σε κάποιον από τους δορυφόρους, τον Τιτάνα ή τον Εγκέλαδο, μολύνοντάς τους ίσως με γήινη μικροβιακή ζωή.

Αν και το «Cassini» αποστειρώθηκε προτού φύγει από τη Γη το 1997, δεν αποκλείεται να έχουν επιβιώσει πάνω του μερικοί γήινοι μικροοργανισμοί. Με δεδομένο ότι τα μεγάλα φεγγάρια του Κρόνου είναι υποψήφια για την ανακάλυψη μορφών ζωής, οι επιστήμονες θέλουν να αποφύγουν το μπέρδεμα με τη ζωή που θα έχει μεταφερθεί από τη Γη.

Η τροχιά της Δευτέρας φέρνει το σκάφος σε απόσταση μόνο 1.600 χιλιομέτρων από τα ανώτερα νέφη της ατμόσφαιρας του Κρόνου, πράγμα που επιτρέπει στα όργανά του να πάρουν δείγματα των αερίων του. Ο πλανήτης εκτιμάται ότι αποτελείται κυρίως από υδρογόνο (περίπου 75%) και το υπόλοιπο είναι κατά βάση αέριο ήλιο συν μικροσκοπικές ποσότητες μερικών άλλων χημικών στοιχείων.
Οι τέσσερις επόμενες κοντινες διελεύσεις έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το BBC, θα φέρουν τον σκάφος ακόμη πιο κοντά στην ατμόσφαιρα του Κρόνου, κάτι που θα αποτελέσει μια πρόκληση γι' αυτό, καθώς η ισχυρή βαρύτητα του πλανήτη θα το τραβά προς τα κάτω και θα απειλήσει να το θέσει εκτός τροχιάς πρόωρα.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες ελπιζουν να καταφέρουν να κάνουν πιο ακριβή μέτρηση για τη διάρκεια της κρόνειας ημέρας, η οποία υπολογίζεται σε περίπου 10,5 γήινες ώρες.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video