Μια συνταγή για σπέσιαλ χοιρινή τηγανιά
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά να γίνει το κρέας.Στύβουμε το λεμόνι και σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό του, τη μουστάρδα, τον κύβο ή την νοστιμιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά μαζί με το κρέας
Υλικά
- ½ κιλό χοιρινό για τηγανιά
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι ,πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά ή 1 κύβο
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 1ποτηρι κόκκινο κρασί
- ½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά να γίνει το κρέας.Στύβουμε το λεμόνι και σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό του, τη μουστάρδα, τον κύβο ή την νοστιμιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά μαζί με το κρέας
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου