ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΖΙΦΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ


OYTE ENA ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΑΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΗΤΑΝ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΑΝΘΡΑΚΑΣ. 

ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΩΡΙΑΙΕΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ Η ΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ.
ΓΕΛΑΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΨΥΧΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΜΕ ΡΟΥΠΙ. 

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ / - 4 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΤΗΝ ΄΄ΑΝΕΒΑΖΕΙ΄΄ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ (-7).

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΣΤΑΝΕΡΗΣ - ΛΙΒΑΔΙΩΝ.

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα και λόγω της χθεσινοβραδυνής χιονόπτωσης και του παγετού σε ορισμένα σημεία, τα οχήματα που κυκλοφορούν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.




Στη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί έκανε την εμφάνιση του ο ήλιος η θερμοκρασία είναι 2 βαθμοί Κελσίου. Ανοιχτός είναι από τις 8 το πρωί ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, ο οποίος έκλεισε τα ξημερώματα για προληπτικούς λόγους. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι –6 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -4, στην Κοζάνη -3 και στην Καστοριά -2. Ακόμα χαμηλότερη είναι θερμοκρασία στα χιονοδρομικά κέντρα, όπου αγγίζει στα 3-5 Πηγάδια και στον Λαϊλιά τους -8, στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και στο Σέλι τους -12.

Στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας η κυκλοφορία διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χειμερινών ελαστικών. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29.

Στον νομό Καστοριάς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Καστοριάς-Φλώρινας, Καστοριάς-Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), Καστοριάς -Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Γάβρου).

Στον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια (επαρχιακές οδοί Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου, Νάουσας 3-5 Πηγαδιών). Ακόμη, αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων Βέροιας-Κοζάνης και Βέροιας Δασκίου.

Στον νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Άρνισσας -Παλαιού Αγίου Αθανασίου Άρνισσας -Παναγίτσας και Άρνισσας -Γραμματικού.

Στις Σέρρες, απαγορεύεται από τις 2μμ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η κυκλοφορία των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στον δρόμο που οδηγεί προς την ιμονή Εικοσιφοίνισσας και στην δημοτική οδό Πρώτης-μονής Αναλήψεως του Σωτήρος. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδού Προμαχώνα-Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου-Καρυδοχωρίου.






Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός 

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το κύριο μέλημα και ο σχεδιασμός μας είναι οι βασικοί κεντρικοί άξονες, οι κεντρικοί δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι «το σχέδιο, το οποίο έχουμε εκπονήσει, προβλέπει κάθε διεργασία η οποία πρέπει να γίνει ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Είμαι βέβαιος και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

«Σε περίπτωση εγκλωβισμού αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες, σε κάθε περίπτωση ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει στο αυτοκίνητο, αν μπορέσει να μετακινηθεί στο δεξιό μέρος του δρόμου και να καλέσει σε βοήθεια, είτε το 100 -Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, είτε το 199 -Πυροσβεστική», υπενθύμισε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λαμβάνουν οδηγίες αυτοπροστασίας μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, http://ift.tt/1iwopZf.

Αλλά και η Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε ετοιμότητα. 

Στην ιστοσελίδα της, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), που περιλαμβάνει οδηγίες προστασίας κατά την οδήγηση, όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, παρέχεται άμεση ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν, από ΟΤΑ Α’ βαθμού και άλλους φορείς, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος, η οποία είναι αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου για την αντιμετώπιση τυχόν αναγκών που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.

Στο ίδιο πλαίσιο, τις προσεχείς ώρες θα τεθούν σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, και θα παραμείνουν έτοιμες, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να συνδράμουν με προσωπικό και μηχανήματα.

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι υπηρεσίες των δήμων.


















































Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video