ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λίνα Σακκά: «Η «Εκδρομή» θα ανοίξει νέους δρόμους για την ελληνική τηλεόραση»



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΙΤΑΝΙΟ

Είναι από εκείνα τα πρόσωπα που όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα φέρνουν στη μνήμη εικόνες από κάποια νοσταλγική περίοδο του παρελθόντος. Από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς της γενιάς της , η Λίνα Σακκά μεγάλωσε στην ένδοξη εποχή της τηλεόρασης και κατάφερε πολύ γρήγορα να συνδέσει το όνομά της με πετυχημένες συνεργασίες. Κάθε στιγμή στη μικρή οθόνη αποτελεί και έναν σταθμό στη ζωή της Λίνας, και κάθε σταθμός ένα σημείο αναφοράς. Γεννημένη στην Κύμη το 1976 και μεγαλωμένη στην Αθήνα, στην αρχή μας συστήθηκε ως ένα τρυφερό, αφελές και ρομαντικής φύσεως κορίτσι, που «διψούσε» να ανακαλύψει κάθε πτυχή του κόσμου που την περιέβαλλε.

Στη συνέχεια την παρακολουθήσαμε σταδιακά να ενηλικιώνεται και να μεταμορφώνεται σε μια ώριμη και γοητευτική γυναίκα. Σήμερα, είναι μια γλυκιά μανούλα, που απολαμβάνει όσο τίποτα να περνάει άπλετο δημιουργικό χρόνο με τον 2χρονο Μάριο, τον οποίο δεν αποχωρίζεται.


Τα τελευταία τρία χρόνια αφοσιώθηκε στην οικογένειά της και στο μεγάλωμα του παιδιού, παραμένοντας συνειδητά εκτός τηλεοπτικού τοπίου: «Έβαλα “στοπ” σε όλα, χωρίς να πιεστώ και χωρίς να αισθανθώ πως στερούμαι πράγματα»! Φέτος, που ολοκληρώνει 17 χρόνια πορείας στο χώρο της υποκριτικής, επιστρέφει δυναμικά στο τηλεοπτικό σκηνικό και πρωταγωνιστεί στην νέα και πολλά υποσχόμενη σειρά του ANT1 «Eκδρομή». Για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων η ηθοποιός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για 6 μήνες την Αθήνα, και να εγκατασταθεί μαζί με τον μικρό της στη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Νάουσας και το βουνό Βέρμιο.Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν, το μοντάζ ξεκίνησε και ο πλέον χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι οι τηλεθεατές να ταξιδέψουν με την «Εκδρομή». Η σειρά βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα τον Οκτώβριο και οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Η Λίνα Σακκά υπόσχεται στην επικείμενη επιστροφή της στην τηλεόραση, να γίνει συνοδοιπόρος σε μία μοναδική και ανεπανάληπτη «Εκδρομή» : «Aναμένουμε το πώς θα υποδεχτεί το κοινό την προσπάθεια που κάναμε τόσους μήνες μακριά από τα σπίτια μας. Δε μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα. Ο κόσμος πρέπει σιγά σιγά να ανακαλύπτει από μόνος του πράγματα. Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε ένα λεπτό. Πιστεύω θα ανεβεί πολύ ο πήχης με αυτή τη σειρά. Η «Εκδρομή» θα ανοίξει νέους δρόμους για την ελληνική τηλεόραση και την μυθοπλασία»!



Επιστρέφεις στην τηλεόραση μετά από 3 χρόνια απουσίας. Πες μου δυο λόγια για την «Εκδρομή» που θα κάνεις φέτος.



Στην ουσία έχουμε τον εγκλωβισμό 12 ανθρώπων σε ένα βουνό. Το Βέρμιο όπου και γυρίσαμε τη σειρά, είναι το ιδανικό και ένα εξαιρετικής ομορφιάς μέρος. Ομίχλη, βροχές και χιόνια, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. Θέλουμε ο τηλεθεατής να ταξιδέψει μαζί μας. Η σειρά έχει γίνει με πολύ κινηματογραφικό τρόπο, και κάθε επεισόδιο είναι σαν μια ταινία. Η«Εκδρομή» είναι θρίλερ, όχι splutter αλλά περισσότερο ψυχολογικό και μυστηρίου. Σκοπός μας είναι να εξιχνιάσουμε τι έχει γίνει. Θα δούμε και αρκετές βίαιες σκηνές.



Ποιος θα είναι ο ρόλος σου στη σειρά;

Η Έλλη έρχεται στην πιο δυσάρεστη θέση που μπορεί να έρθει μια μάνα. Όπως θα δούμε ήδη από το πρώτο επεισόδιο, χάνει ξαφνικά το παιδί της. Δεν έχω υποδυθεί ξανά στο παρελθόν τέτοιο ρόλο. Ήταν λοιπόν μεγάλη πρόκληση για μένα αυτός ο ρόλος. Είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που δέχτηκα να έρθω για 6 μήνες στο Βέρμιο, και να αποχωριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου.



Προσπάθησες να διεισδύσεις στην πραγματικότητα και την δραματική ψυχολογία της Έλλης;



Δεν μπόρεσα ποτέ να σκεφτώ τι θα έκανα αν βρισκόμουν όντως στη θέση της. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια μάνα. Υπηρέτησα το ρόλο σαν να μην είχα παιδί. Είναι το ένστικτο της μάνας που απωθεί τέτοιες σκέψεις. Η Έλλη δεν αφήνεται στη μοίρα της. Αντίθετα, παίρνοντας δύναμη από το ένστικτο της μητρότητας, αναλαμβάνει η ίδια δράση και αρχίζει να αναζητά το παιδί της.





Πόσο δύσκολο ήταν να εγκαταλείψεις το σπίτι σου, και να μετακομίσεις στη Β. Ελλάδα για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων;

Είπα από την αρχή ότι θα έπαιρνα μαζί μου και το παιδί. Πριν φύγουμε για τα γυρίσματα είχα μια εβδομάδα να κοιμηθώ. Ανησυχούσα για το πώς θα είμαστε εκεί, ποια κοπέλα θα τον φυλάγει όσο θα λείπω στα γυρίσματα και αν είναι καλή, πώς θα κοιμόμαστε, που θα τον πηγαίνω βόλτα. (ξεφυσάει και χαμογελάει με ανακούφιση) Δεν ήξερα τίποτα! Τελικά τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ό,τι τα φανταζόμουν. Οι άνθρωποι στη Νάουσα είναι υπέροχοι.



Πως άλλαξε η ζωή σου μετά τον ερχομό του παιδιού;



Ο Μάριος ήρθε στη ζωή μας πολύ γρήγορα και άλλαξε τα πάντα. Εκεί που άρχιζα να ψιλοβαριέμαι και να μπαίνω σε μια ζωή ρουτίνας και μονοτονίας, ήρθε το παιδί και ξαναγεννήθηκα. Ξεκίνησε η ζωή μου από την αρχή. Ξαναπόκτησα ενθουσιασμό για όλα. Τώρα έχω ξαναβρεί τους στόχους μου.



Πως αντιλαμβάνεσαι τη μητρότητα;



Eίναι το πιο σημαντικό κομμάτι της γυναικείας φύσης. Το πιο όμορφο δώρο. Και εγώ σαν άνθρωπος δέχομαι όσα μου φέρνει η ζωή και δεν την ανακόπτω ποτέ και σε καμία περίπτωση. Έρχεται λοιπόν ένα μικρό πλασματάκι και μεταμορφώνει τα πάντα προς το καλύτερο. Φυσικά υπάρχουν και δυσκολίες, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο. Αυτό είναι λογικό όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μητέρα. Αλλά όσο περνάει ο καιρός μαθαίνεις.



Πως πετυχαίνει μια γυναίκα να συνδυάζει με αρμονία την μητρική και την επαγγελματική της ιδιότητα;




Ο φόβος μου μέχρι τώρα ήταν «μήπως φεύγω για τη δουλειά και κλαίει το παιδί». Και όμως διαψεύστηκα ευχάριστα. Ο Μάριος και με χαιρετάει και μου ανοίγει και την πόρτα για να φύγω. Ξέρει πως τον αγαπάω και αυτή η κίνηση δείχνει πως με έχει χορτάσει . Αντίθετα τα παιδιά που τραβολογάνε τους γονείς τους και δεν τους αποχωρίζονται, δεν τους έχουν χαρεί όσο θα ήθελανκαι τους διεκδικούν με κάθε τρόπο. Πρώτα πρέπει να αφοσιώνεσαι στο παιδί, και μετά να ακολουθούν όλα τα άλλα. Αυτό το στοίχημα το πέτυχα.




Πoιος είναι ο πιο καλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ανακαλύψει ένα παιδί τον κόσμο;



Εμείς τον Μάριο τον ακολουθούμε, δεν τον κατευθύνουμε. Για παράδειγμα βγαίνουμε μια βόλτα στο πάρκο και πηγαίνουμε από πίσω του. Δεν του απαγορεύουμε να κάνει πράγματα. Δεν θα του πούμε “μη βραχείς”. Αν θέλει να μπει στο ποτάμι, τον προτρέπουμε να φορέσει τις μπότες του και να το κάνει. Ας βραχεί. Εγώ απλώς θα τον προσέχω να μην χτυπήσει. Μόνο αυτό με φοβίζει. Γενικά όμως θέλω να αφήνω το παιδί ελεύθερο.



Φαινόμενο Κονσίτα. Πως θα το επεξηγούσες στον μικρό σου, σε περίπτωση που σε ρωτούσε;



Σίγουρα δεν θα προσπαθούσα να του πω κάτι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται. Η ζωή εμπεριέχει τα πάντα. Δε μπορείς να προστατέψεις ούτε να καλύψεις την πραγματικότητα. Απλά την αποδέχεσαι. Και αν κάποια στιγμή το παιδί σε ρωτήσει “τι είναι αυτό”, δεν μπορείς παρά να του πεις την αλήθεια. Η αλήθεια αυτή είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν μέσα τουςκαι τη γυναίκα και τον άντρα!



Τι στόχους έχεις όσον αφορά τη δουλειά;



Θέλω να δουλεύω μόνο σε κάτι που αξίζει πραγματικά τον κόπο να το κάνω και που να έχει καλλιτεχνική αξία. Η “Εκδρομή” είναι μια τέτοια δουλειά. Το να είμαι επιλεκτική σ’αυτό το κομμάτι είναι βέβαια ένα ρίσκο, γιατί δεν είμαι οικονομικά εξασφαλισμένη. Δεν είμαι ούτε κληρονόμος, ούτε εισοδηματίας.



Έχεις βγάλει λεφτά από την τηλεόραση;



Υπήρξε εποχή που δούλευα στην τηλεόραση και έβγαλα καλά λεφτά. Τα χρήματα αυτά τα επένδυσα σε ένα δικό μου σπίτι και ένα εξοχικό. Πάντα όμως απλά, λιτά και ανθρώπινα. Δεν είχα ποτέ την έπαυλη, ούτε τη βίλα με την πισίνα. Δεν έκανα ποτέ σπατάλες.



Βλέπεις καθόλου τηλεόραση;



Τώρα με το παιδί έχουμε σαν κανόνα να μην βλέπουμε τηλεόραση στο σπίτι. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα παιδί δύο χρονών να παρακολουθεί προγράμματα που δεν είναι για την ηλικία του. Αδυνατεί να τα αποκωδικοποιήσει και να τα επεξεργαστεί. Μόνο κακό μπορούν να του κάνουν. Προσπαθώ να κάνω τον χρόνο του πιο δημιουργικό, με βόλτες και κάνοντας μαζί άλλα πράγματα.



Έχεις δει κάποια από τις σειρές που ξεχώρισαν φέτος;



Έχω δει το Κάτω Παρτάλι. Έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι σουρρεαλιστικό και παρουσιάζει κάτι διαφορετικό. Είναι επόμενο να πηγαίνει καλά. Το “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” πάντως, πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο έχει η τηλεόραση σήμερα. Το σενάριο είναι τρομερό και οι ατάκες πανέξυπνες.



Τι θα κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;



Θα διαβάσω ένα βιβλίο. Είναι ένας τρόπος να μπαίνω σε μια άλλη ιστορία και να ταξιδεύω εκεί.



Πόσο δύσκολη είναι η 6μηνη συμβίωση τόσων ανθρώπων σε επαγγελματικό επίπεδο;



Είμαστε τυχεροί που στη σειρά αυτή όλοι οι ηθοποιοί είμαστε χαμηλών τόνων. Διαφορετικά, ένας εγκλεισμός 6 μηνών θα μπορούσε να βγάλει στην επιφάνεια πολλά και άσχημα πράγματα. Είναι σαν ένα ζευγάρι που πηγαίνει πρώτη φορά διακοπές. Υπάρχει ο κίνδυνος να “σφαχτεί”. (γέλια) Τα πήγαμε όμως άψογα μεταξύ μας.




Ποιες συνεργασίες σου ξεχωρίζεις από την μέχρι σήμερα πορεία σου;



Αγάπησα όλες τις δουλειές μου. Και όλες τις έχω συνδέσει με δικές μου προσωπικές στιγμές. Πάντα προσπαθούσα να κάνω διαφορετικά πράγματα και να μην εγκλωβίζομαι σε έναν ρόλο. “Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο”, το “Φως του φεγγαριού”, “Oι γοργόνες” και τώρα η “Eκδρομή” ήταν ξεχωριστές δουλειές για εμένα και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.




Έχεις δεχτεί «πισώπλατα μαχαιρώματα» από συναδέλφους;




Είμαι ένας άνθρωπος που με ενδιαφέρει μόνο η δουλειά και όχι το παρασκήνιο. Δεν προκαλούσα ποτέ ανταγωνισμό, ίντριγκα και αντιζηλίες. Ήθελα να κάνω τη δουλειά μου και να γυρίζω σπίτι.



Σίγουρα θα έχεις βιώσει όμως κάποιες δύσκολες στιγμές…



Όταν άφησα τη δουλειά μου, για να γεννήσω και να μεγαλώσω το παιδί. Τότε αισθάνθηκα μοναξιά. Αναρωτήθηκα “που είναι οι φίλοι μου” και “γιατί ρε παιδί μου δεν χτυπάει το τηλέφωνο να με ρωτήσουν τι κάνω”. Από εκείνη την περίοδο μου έχει μείνει ένα παράπονο.



Έχεις κάνει δυνατές φιλίες από το χώρο;



Βέβαια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχω να τους δω μήνες, και που μόλις βρεθούμε θα είναι σαν να ήμασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Εκτιμώ και αγαπάω πολύ τον Ευριπίδη Λασκαρίδη που είναι κολλητός μου, την Ελισάβετ Μουτάφη και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη που είμαστε μια παρέα φίλων από τη σχολή ακόμα. Κάνουμε πολύ παρέα με την Αγγελική Λάμπρη και την Μαριάννα Τουμασάτου που είναι και εκείνες μανούλες και έχουμε δεθεί πολύ. Έχουμε πολλά σημεία επαφής. Να βγάλουμε τα παιδιά μας βόλτα, να κάνουν κι εκείνα παρέα μεταξύ τους.(χαμογελάει)



Πόσο δύσκολη πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα γενικότερα και στο θέατρο ειδικότερα;




Από εδώ και πέρα θεωρώ ότι αρχίζουν και αλλάζουν τα πράγματα. Έχουμε πιάσει πάτο. Είμαι αισιόδοξη ότι θα αρχίσουμε να ανακάμπτουμε σιγά σιγά. Στο χώρο μας αρχίζουν και γίνονται περισσότερες παραγωγές και αυτό είναι πολύ θετικό. Και η “Εκδρομή” είναι μία από αυτές!!!






http://www.outnow.gr







Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video