ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανάρπαστα στην ιταλική αγορά είναι τα ελληνικά κελυφωτά φιστίκια!! Mεχρι 7,30 Ευρω το κιλο εισπρατουν οι παραγωγοι.



Ανάρπαστα γίνονται τα ελληνικά κελυφωτά φιστίκια στην Ιταλία για την πράσινη ψίχα τους. Η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία, που ήταν ο κύριος προμηθευτής φιστικιών της ιταλικής μεταποίησης, για την παραγωγή φιστικοβούτυρου, γλυκών και παγωτών, ανάγκασε τους εισαγωγείς της γειτονικής χώρας να στραφούν στην ελληνική παραγωγή. Μιλώντας με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας κ. Νικόλαο Σταμπουλή, μας αναφέρει για την

φετινή χρονιά:

«η συγκομιδή στην Αίγινα ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ήδη έχει ολοκληρωθεί. Η ποιότητα είναι πολύ καλή φέτος και η τιμή παραγωγού από τον συνεταιρισμό είναι στα 7,30 ευρώ το κιλό (πέρσι 7,10 ευρώ το κιλό) για το ανοιχτό και 3,50 ευρώ για το κλειστό».



Ο παραγωγός και ταμίας του Α.Σ. Μάκρης Φθιώτιδας κ. Σεραφείμ Μπούργος, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η συγκομιδή έχει ολοκληρωθεί. Το ξηρό καλοκαίρι βοήθησε τη φετινή παραγωγή. Το μοναδικό πρόβλημα φέτος ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να αφυδατώνονται οι καρποί πάνω στα δέντρα. Φέτος ήταν η «καλή» χρονιά με την παραγωγή να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι. Ο συνεταιρισμός αγοράζει από τους παραγωγούς στα 7,5 ευρώ το κιλό τα «ανοικτά» και 4,5 ευρώ τα «κλειστά». Εκτιμάται ότι ο συνεταιρισμός θα συγκεντρώσει φέτος από τα μέλη του και από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς περίπου 170 τόνους. Από αυτούς ήδη έχουν εξαχθεί προς την Ιταλία περίπου 70 τόνοι φιστικιών. Οι αγοραστές μας προέρχονται κυρίως από Σικελία και Νότια Ιταλία. Οι υψηλές φετινές τιμές έχουν σαν αποτέλεσμα το προϊόν να μην μπορεί να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά. Όλη η φετινή παραγωγή θα πάει προς εξαγωγή. Εκτός από την Ιταλία υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγές προς χώρες της Μέσης Ανατολής, τη Σουηδία και τη Γερμανία».



Ο κ. Αντώνης Πέγκος, παραγωγός και πρόεδρος του Α.Σ. Μεγάρων, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «φέτος η συγκομιδή του κελυφωτού φιστικιού ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Το διαλογητήριο στον συνεταιρισμό λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Πέρσι η ποσότητα παραγωγής ήταν πολύ μικρή αλλά πρόπερσι είχαμε καλή παραγωγή και κάναμε περίπου 120 τόνους εξαγωγή. Η φετινή παραγωγή ποσοτικά είναι πολύ καλή και κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με την αυτή που είχαμε πρόπερσι. Κάποια μικρά προβλήματα υπήρξαν κατά την εποχή της ανθοφορίας. Οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν φέτος στα 6,8 ευρώ το κιλό για τα «ανοικτά» και στα 4 ευρώ το κιλό για τα «κλειστά». Φέτος αναμένεται να εξάγουμε περίπου 130 τόνους φιστικιού. Στην εγχώρια αγορά η ζήτηση είναι ελάχιστη. Ο συνεταιρισμός εξάγει κυρίως προς την ιταλική αγορά. Φέτος θα εξάγουμε για πρώτη φορά σε Κύπρο και Ιορδανία».

Σταύρος Παϊσιάδης

info@agrotypos.gr





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video