ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκινά η 4η εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού από την Εταιρεία Μελέτης Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας



Με τη συμμετοχή του Μ. Ξυνάδα προέδρου και Ι. Ζιώγα μέλος του Δ.Σ της Εταιρείας Μελέτης Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας (ΕΜΙΠΗ), καθώς και του Γ. Καμπούρη διευθυντή της ΚΕΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση από μέρους της ΕΜΙΠΗ, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας αλλά και της 11ης Εφορείας της «4ης εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού» που θα πραγματοποιηθεί από 1-10 Οκτώβρη στη Βέροια.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα γίνουν βιβλιοπαρουσιάσεις (Πρακτικά 1ο συνεδρίου), του βιβλίου του Π. Πυρινού «Βεροιώτικα σημειώματα 2ο», καθώς και τα πρακτικά της επιστημονική ημερίδας που έγινε στα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας, θα υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την δεκαετία του ’40-49 (Κατοχή-Αντίσταση-Εμφύλιος), ενώ ξεχωριστό γεγονός αποτελεί η επιστημονική ημερίδα 3 και 4/10 με θέμα «Μιλάμε για την Βέροια 1940-1949». Από την πλευρά του ο Γ. Καμπούρης αναφέρθηκε στη ίδρυση στο πλαίσιο της ΚΕΠΑ του «Κέντρου Τοπικής Ιστορίας» καθώς και ότι «στηρίζουμε με σεβασμό για το έργο της την ΕΜΙΠΗ» και ότι αυτή «παράγει πράγματα που λείπουν σε πανελλαδικό επίπεδο».



Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2014 περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:







Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 – 19:00:



Παύλος Δ. Πυρινός, «Βεροιώτικα και Ναουσαίικα Σημειώματα». Βιβλιοπαρουσίαση του έργου του τοπικού συγγραφέα και Επίτιμου Προέδρου της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Παύλου Πυρινού (Αρχοντικό Σαράφογλου – Οδός Ιεραρχών).







Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 – 19:00:



«Πρακτικά Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ημαθία» (Α΄ Τόμος). Παρουσίαση του Α΄ Τόμου των Πρακτικών του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ημαθία, το οποίο πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2010. Στον τόμο περιλαμβάνονται 13 μελέτες αρχαιολογικού περιεχομένου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η έκδοση του δευτέρου τόμου, ο οποίος θα περιέχει θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της ιστορίας.







Παρασκευή και Σάββατο 3-4 Οκτωβρίου 2014:



Δ΄ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας (1940 – 1950) – Η δεκαετία των μεγάλων ανατροπών και συγκρούσεων. Επιστημονική ημερίδα τοπικής ιστορίας με θέματα που σχετίζονται με την Κατοχή, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο στη Βέροια και την Ημαθία (Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος Όροφος).



Έναρξη: Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 – ώρα 19:00



Συνέχεια Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 – Πρώι: ώρα 10:00, Απόγευμα: ώρα 19:00.







Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014



11:00 π.μ. «Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου – Η Βέροια στην Κατοχή και τον Εμφύλιο». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά (Ιστορικό Πανόραμα, Χώρος Τεχνών Βέροιας).



19:00: «Οι δρόμοι της πόλης στην Κατοχή και τον Εμφύλιο» - Παρουσίαση πρακτικών επιστημονική ημερίδας «Ημαθία. Σκιαγραφώντας την ιστορία της μέσα από τις συλλογές των Γ.Α.Κ.» (Γ.Α.Κ. Ν. Ημαθίας – Οδός Ολγάνου).







Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014



11:00 π.μ. «Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου – Η Βέροια στην Κατοχή και τον Εμφύλιο». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά (Ιστορικό Πανόραμα, Χώρος Τεχνών Βέροιας).










Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video