ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ ΠΡΩΚΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝΘΡΑΚΑΔεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                                             Αθήνα  28 Σεπτεμβρίου 2020.

 

 

                           ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Απλή, ασφαλής και άκρως αποτελεσματική είναι η αντιμετώπιση των πρωκτικών ραγάδων με τη χρήση Carbon Dioxide Laser Fractional (Κλασματικό Λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα)!

Σύμφωνα με επιστημονική πιλοτική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 25 άνδρες και γυναίκες ,ηλικίας 20-75 χρόνων, με χρόνια ραγάδα του πρωκτού, κανένας από τους ασθενείς δεν είχε υποτροπή,  μετά από παρακολούθηση ενός χρόνου.

«Η νέα θεραπεία με τη χρήση Carbon Dioxide Laser Fractional ,  είναι ένα ισχυρό όπλο στην φαρέτρα των χειρουργών πρωκτού για μόνιμη, ασφαλή και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των ραγάδων» αναφέρει ο Γενικός χειρουργός πρωκτολόγος  Κ. Δημήτρης Μουσιώλης και διευκρινίζει

«Κι αυτό γιατί οι συνήθεις θεραπείες των ραγάδων έχουν ορισμένους περιορισμούς, όπως ο οριστικός κίνδυνος μόνιμης ακράτειας κοπράνων και το υψηλό ποσοστό υποτροπής».

Στόχος της εφαρμογής του Carbon Dioxide Laser Fractional, ήταν η δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής και λιγότερο επεμβατικής διαδικασίας, στην αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλαιπωρεί καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα των επεμβάσεων Carbon Dioxide Laser Fractional, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της μελέτης, δείχνουν ότι:

 • Ο πόνος, η αιμορραγία και η δυσκοιλιότητα βελτιώθηκαν σημαντικά,
 • Κανένας από τους ασθενείς δεν είχε υποτροπή μετά από παρακολούθηση ενός χρόνου, και
 • Δεν είχε ακράτεια κοπράνων ή / και αδυναμία ελέγχου της διέλευσης αερίου.

               ΠΡΩΚΤΙΚΕΣ  ΡΑΓΑΔΕΣ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η ραγάδα (µικρό σχίσιµο του δέρµατος)του πρωκτού είναι ένα κοινό επώδυνο πρόβλημα, που επηρεάζει όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά παρατηρείται ιδιαίτερα σε νεαρούς και κατά τα άλλα υγιείς ενήλικες, με ίσο ποσοστό στα φύλα . Η παθοφυσιολογία της βασίζεται σε υψηλές πιέσεις σφιγκτήρα και μειωμένη παροχή αίματος. Οι ραγάδες μπορούν να χαρακτηριστούν ως οξείες και χρόνιες .

Ο ακριβής λόγος προέλευσης δεν είναι ακόμη γνωστός, ούτε υπάρχουν αποδεκτές μέθοδοι για την πρόληψη των ρωγμών . Ωστόσο για τη δημιουργία τους ενοχοποιούνται:

 • Τα σκληρά ή µεγάλου όγκου κόπρανα, τα οποία προκαλούν τραυµατισµό της περιοχής,
 • Η χρόνια δυσκοιλιότητα ή έντονη προσπάθεια κατά την αφόδευση,
 • Η χρόνια διάρροια,
 • Ο τοκετός,
 • Η φλεγµονή της ορθοπρωκτικής χώρας από φλεγµονώδεις καταστάσεις του εντέρου (νόσος του Crohn κ.ά.)

Το  βασικό κύριο και χαρακτηριστικό σύµπτωµα της νόσου είναι οέντονος και διαξιφιστικός πόνος που εµφανίζεται µετά την κένωση και µπορεί να διαρκέσει µέχρι και αρκετές ώρες. Ενίοτε υπάρχει  µικρή ποσότητα φρέσκου αίµατος και  ερεθισµός στην περιοχή της ραγάδας ή και κνησµός.

          ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Υπάρχουν δύο τύποι θεραπείας για τις πρωκτικές ραγάδες η  μη χειρουργική και η χειρουργική.

 Η μη χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει τρόπους όπως οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, μαλακτικά κοπράνων, ζεστά λουτρά, επαρκή αναλγησία, διατηρώντας μια συνηθισμένη συνήθεια του εντέρου και χημική σφιγκτηροτομία.

 Ορισμένες άλλες μη χειρουργικές τεχνικές όπως ένεση τοξίνης αλλαντίασης, νιφεδιπίνη από το στόμα, τοπική εφαρμογή αγγειοδιασταλτικών, χρήση χαλαρωτικών μυών, ενδοσκοπική πρωκτική διαστολή και χημική καυτηρίαση χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της ραγάδας. Οι μη χειρουργικές θεραπείες θεωρούνται ανακουφιστικές για μικρό διάστημα για τα συμπτώματα ραγάδων.

 Ωστόσο, όταν οι μη χειρουργικές μέθοδοι αποτύχουν να θεραπεύσουν τις ρωγμές του πρωκτού ή να ανακουφίσουν τα συμπτώματά της, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική θεραπεία. Οι επιλογές χειρουργικής θεραπείας είναι η πλευρική εσωτερική σφιγκτηροτομία, η σχιστεκτομή, η πρωκτική τάνυση, η σύντηξη της σφιγκτηροτομής με ραδιοσυχνότητα, το πτερύγιο προόδου V-Y και η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα

Η επέμβαση με Carbon Dioxide Laser Fractional  (λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα ) είναι εκείνη , που σύμφωνα με τα αποτελέσματα, προσφέρει οριστική λύση χωρίς υποτροπές και με

 • Ταχύτερη ανάρρωση,
 • Γρήγορη θεραπεία,
 • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος,
 • Επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα εντός 24 ωρών,
 • Πρόωρη αναχώρηση από το νοσοκομείο ή την εξωτερική χειρουργική μονάδα,
 • Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατροφή μετά τη θεραπεία της ραγάδας με λέιζερ,
 • Δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε ξανά και ξανά τον γιατρό,
 • Η θεραπεία της ραγάδας με λέιζερ μπορεί να εκτελεστεί για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 

         www. mousiolis.gr, Τηλ 212.106.18.90, Κιν 6972378278

 


Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video