ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΠΙΤΥΧΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΕΡΚΙΔΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΤΕΝΟΝΤΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΕΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙΔεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

 

 

                                                                                          Αθήνα  5 Φεβρουαρίου 2020

 

 

 

                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Επιτυχή και οριστική λύση στην  αποκατάσταση του κερκιδικού και άλλων νεύρων του χεριού, μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, δίνει η μεταφορά τενόντων (τενοντομεταφορές).

 Σύμφωνα με  στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο  «Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού - AAHS», η λειτουργικότητα των κινήσεων του χεριού, εκατομμυρίων ανθρώπων χάρις στη μικροχειρουργική, μετά τη μεταφορά τενόντων συχνά φθάνουν το 80 με 85% του φυσιολογικού, σε παραμελημένους τραυματισμούς νεύρων, χέρια που πρίν χειρουργηθούν θεωρούντο ημιπαράλυτα.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα (ΗΠΑ) 9-11 Ιανουαρίου 2020, παρακολούθησαν εκατοντάδες διαπρεπείς ορθοπεδικοί απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι τόνισαν πως η τενοντομεταφορά είναι η μόνη λύση στην περίπτωση που το νεύρο δεν συρραφτεί ή γεφυρωθεί άμεσα μετά τον τραυματισμό του.

 « Πράγματι η αποκατάσταση  της παράλυσης  του  κερκιδικού νεύρου, που είναι η πλέον συχνή στα τραύματα άνω άκρου, μπορεί να γίνει μόνο με μεταφορά τενόντων από άλλο γειτονικό σημείο του χεριού» αναφέρει οΔρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός,  Διευθυντής τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.

Το κερκιδικό νεύρο είναι ένα απο τα τρία κύρια νεύρα του χεριού, ελέγχει τους  ραχιαίους μύες  αγκώνα, καρπού, χεριού, δακτύλων και  συμβάλλει στο άνοιγμα τους (έκταση τους).

 

 ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ   ΚΕΡΚΙΔΙΚΟΥ ΝΕΥΡΟΥ 

        

 Η χειρωνακτική ή αγροτική εργασία , οι πολεμικοί τραυματισμοί και τα τροχαία ατυχήματα μοτοσικλετιστών είναι οι βασικές αιτίες παράλυσης τουκερκιδικού νεύρου, που πλήττει κυρίως άτομα  του ενεργού πληθυσμού ηλικίας 25 με 50χρόνων.

Ανάλογα με το βαθμό   τραυματισμού  του κερκιδικού νεύρου είναι και οι μορφές παράλυσης που εμφανίζει το  χέρι. Συνήθως ο καρπός είναι εντελώς πεσμένος(dropwrist) καθώς και όλα τα δάκτυλα και μοιάζει με «λαιμό κύκνου», επίσης υπάρχει και υποαισθησία στη ράχη του καρπού και των δακτύλων.

 Η νευραπραξία ή απλή πάρεση  είναι μια ελαφρά μορφή της εν λόγω πάθησης. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται χειρουργείο παρά μόνο αναμονή και εφαρμογή νάρθηκα στερέωσης του καρπού, ενώ η λειτουργία του χεριού επανέρχεται σε λίγες μέρες ή κάποιες εβδομάδες ή λίγους μήνες. Το μόνο που θα χρειασθεί παρακολούθηση και συμπληρωματικά τις πρώτες  25 μέρες  ηλεκτρομυογράφημα.

«Σε βαρύτερους όμως περιπτώσεις - παραλύσεις τραυματισμούς όπως κατάγματα βραχιονίου οστού ή άμεσο τραυματισμό μαλακών μορίων (κόψιμο), το σπασμένο τεμάχιο οστού μπορεί να κόψει το νεύρο, οπότε έχουμε την νευρότμηση η οποία πρέπει άμεσα να συρραφτεί. Αυτή όμως η άμεση αποκατάσταση συνήθως δεν γίνεται (στη καθημερινή πράξη στα διάφορα νοσοκομεία) οπότε έχουμε και το πρόβλημα της παράλυσης  του χεριού» εξηγεί ο Δρ Ιγνατιάδης.

Πολλές φορές γίνεται σύγχυση της σοβαρής μορφής παράλυσης με αυτή της  απλής πάρεσης και χάνεται χρόνος στην αναμονή μήπως και συνέλθει το νεύρο. Εν κατακλείδει πρέπει να ξέρουμε οτι εάν δεν συρραφτεί άμεσα το κομμένο νεύρο, ή  εάν δεν γεφυρωθεί εντός ολίγων μηνών, χρειάζεται να χειρουργηθεί με μεταφορά τενόντων (τενοντομετάθεση).

Η εξέταση  μετά από τραυματισμό στο μπράτσο  που   δείχνει τη βλάβη είναι το ηλεκτρομυογράφημα  και για να είναι αξιόπιστη πρέπει να γίνει άμεσα, τουλάχιστον τις πρώτες 25 ημέρες.

Επομένως η άμεση αξιολόγηση με κλινική εξέταση (αδυμαμία έκτασης και υποαισθησία) πρέπει να μας υποψιάζει για τη διάγνωση.

 

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video