ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

The Telegraph: Η Ελλάδα ανακάμπτει... για να βρει την Ευρωζώνη σε ύφεση

The Telegraph: Η Ελλάδα ανακάμπτει... για να βρει την Ευρωζώνη σε ύφεση

Με αφορμή το σημερινό Eurogroup, στο οποίο η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα της ατζέντας, η Telegraph περιγράφει πώς η χώρα μας πέρασε από τη βαθιά, πολυετή κρίση στην ανάκαμψη. Επισημαίνει ότι η έξοδος από τα προγράμματα στήριξης και η προσπάθεια για νέα αρχή συμπίπτει με μία περίοδο, κατά την οποία η Ευρωζώνη κινδυνεύει με ύφεση.

«Η Ελλάδα αντιμετώπιζε έναν εφιάλτη χρέους το 2009. Οι μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου, σε συνδυασμό με πληθώρα άλλων προβλημάτων είχαν ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το έλλειμμα πάνω από το 15% του ΑΕΠ. Έως το 2010 τα ομόλογά της είχαν περάσει στην κατηγορία των «σκουπιδιών» και το χρέος φούσκωνε από λίγο πάνω από 80% σε 182%» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ενώ θυμίζει ότι και το 2015 η χώρα αδυνατούσε να αποπληρώσει τον δανειστή τελευταίου καταφυγίου, το ΔΝΤ.

Έκτοτε ωστόσο και ύστερα από «τον πόνο τριών τεράστιων σχεδίων διάσωσης» έχουμε ανάκαμψη και παρά το ξεκάθαρο κοινωνικό κόστος «η τύχη της χώρας αρχίζει να αλλάζει» παρατηρεί η Telegraph. Eπικαλείται δε τα στοιχεία για την πτώση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου από 37% το 2012 σε 3,6% σήμερα και τονίζει ανοίγει και πάλι η «όρεξη» των επενδυτών για ελληνικό ρίσκο.

Ωστοσο, προειδοποιεί, πως όλη αυτή η πρόοδος, που κερδήθηκε με σκληρή δουλειά, κινδυνεύει να πληγεί από τις εξελίξεις σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η απειλή της Ιταλίας είναι η μεγαλύτερη, καθώς η χώρα προβλέπεται να παρουσιάσει ανάπτυξη μόλις 0,1% φέτος και να δει το έλλειμμά της στο 2,4% και όχι στο 2,04% όπως έχει συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες. Οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και στη Γερμανία, ενώ συνολικά η Ευρωζώνη εμφανίζεται ευάλωτη, εξαιτίας και της κάμψης της ζήτησης από την Κίνα.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να άφησε πίσω της τα χειρότερα, αλλά έχει ακόμη προκλήσεις μπροστά της, σημειώνει η εφημερίδα.

naftemporiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video