ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συσκευή της αστυνομίας που αναγνωρίζει αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν smartphone

Μια συσκευή η οποία αναγνωρίζει αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν smartphone θα θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία η αστυνομία σε δύο περιοχές της Αγγλίας από την επόμενη εβδομάδα, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων.

Η συσκευή κατασκευάστηκε από την Westcotec και μπορεί να εντοπίσει αν ο οδηγός χρησιμοποιεί το smartphone του απευθείας ή μέσω bluetooth καθώς στη δεύτερη περίπτωση δεν παραβιάζεται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιον χρήστη smartphone πίσω από το τιμόνι, θα του υπενθυμίζει πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται μέσω μιας ειδικής ένδειξης στην οθόνη. Η αστυνομία σκοπεύει να σταματά τους παραβάτες που θα τους υποδείξει η νέα τεχνολογία.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 15 και 21 Απριλίου στις περιοχές του Hampshire και του Thames Valley, στα πλαίσια μιας εβδομαδιαίας καμπάνιας με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των οδηγών.

Από τον Μάρτιο του 2017, στη Μ.Βρετανία ισχύουν αυστηρότερες ποινές για όσους χρησιμοποιούν smartphone ενώ οδηγούν, με έξι πόντους ποινής στο δίπλωμα οδήγησης και ένα πρόστιμο £200. Σε περίπτωση μάλιστα που υποπέσουν ξανά στο ίδιο παράπτωμα, οι οδηγοί μπορεί να χάσουν το δίπλωμά τους και να αναγκαστούν να καταβάλλουν πρόστιμο £1.000.

Η χρήση smartphone κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων καθώς αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο αυξάνοντας επικίνδυνα το χρόνο αντίδρασης. Στη Μ.Βρετανία, μόνο μέσα στο 2017, η αστυνομία συνέλαβε περίπου μισό εκατομμύριο οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο χωρίς hands-free, με τα πραγματικά νούμερα να είναι πολύ μεγαλύτερα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video