ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο ήρωας του Game of Thrones που διέπραξε τα περισσότερα εγκλήματα πολέμου

Ώρες ολόκληρες μπροστά από τις τηλεοράσεις τους πέρασαν οι εθελοντές δικηγόροι του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού, «κολλημένοι» στο Game of Thrones, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις που τους βασάνιζαν, αναφορικά με το κατά πόσο οι σκηνές που εμπεριέχει η σειρά αποτελούν… εγκλήματα πολέμου.

Η έρευνά τους βασίστηκε στις παραβιάσεις των πραγματικών νόμων του πολέμου, το πλαίσιο που προορίζεται να καθορίζει όλες τις ένοπλες συγκρούσεις στον πλανήτη. Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν δημιουργούν έκπληξη στους φανατικούς του GOT, οι οποίοι γνωρίζουν πως οι σκηνές βίας που εμπεριέχονται στους επτά προηγούμενους κύκλους είναι πολλές.

Η φανταστική γη του Westeros, όπου διαδραματίζεται η ιστορία, είναι γεμάτη από βίαιους εγκληματίες πολέμου. Έτσι, η ανθρωπιστική οργάνωση εντόπισε 103 παραβιάσεις των νόμων του πολέμου, με τον μέσο όρο να προσδιορίζεται στο ενάμισι έγκλημα πολέμου ανά επεισόδιο.

Ο κατάλογος της υπέρμετρης βίας εκτείνεται ιδιαιτέρως, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων, των μαζικών εκτελέσεων και των ακρωτηριασμών. Όμως, αυτός είναι ο φανταστικός κόσμος στον οποίον συμβαίνουν όλα αυτά…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει το ποιος από τους πρωταγωνιστές είναι ο πιο αιμοχαρής. Λόγω του ότι η Daenerys Targaryen έχει τους δράκους στην κυριαρχία της για να πάρει την πρωτιά, εντούτοις έρχεται δεύτερη, καθώς σύμφωνα με την Ιβέτ Ζεγκενχάγκεν, την επικεφαλής του Νομικού Προγράμματος του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού, στην περίπτωσή της τα πράγματα είναι… περίπλοκα. «Κάποιες φορές οι δράκοι επιτίθενται σε στρατιωτικούς στόχους και είναι το πιο αποδοτικό όπλο για την Daenery. Οπότε, αυτό θα μπορούσε να είναι ΟΚ».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως οι δράκοι «δεν επιτίθενται μόνο σε στρατιώτες, αλλά και σε αμάχους». Εκεί είναι που το πράγμα ξεφεύγει… Έτσι, έρχεται δεύτερη με 15 παραβιάσεις.

Αυτός που παίρνει την πρωτιά σε αυτήν τη λίστα, είναι ο Ramsay Bolton, ο οποίος -σύμφωνα με το Αυστραλιανό ερυθρό Σταυρό- έχει παραβιάσει τις περισσότερες φορές τους νόμους του πολέμου και πιο συγκεκριμένα με 17.



Οι νόμοι του πολέμου μπορεί να ακούγονται σαν ουτοπία, αλλά βασίζονται σε δεκαετίες νομολογίας, οι οποίες αναγνωρίζουν ότι ο πόλεμος είναι μια σταθερά στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά προσπαθεί να τη ρυθμίσει για να περιορίσει τα χειρότερα, αναφέρει το αυστραλιανό ABC.

«Ο Ramsay διέπραξε τρομερές παραβιάσεις των νόμων του πολέμου, ιδιαίτερα δολοφονίες και βασανιστήρια. Είναι πραγματικά ένα τέρας…», παρατήρησε η Ζεγκενχάγκεν.

Το αίμα που θα χυθεί στη σειρά της HBO αναμένεται να είναι εξίσου πολύ και στον όγδοο και τελευταίο κύκλο της, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο το βράδυ της Κυριακής (14/04) σε ώρα ΗΠΑ και ξημερώματα Δευτέρας σε ώρα Ελλάδας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video