ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τραμπ: Θέλει να ορίσει δύο επικριτές του Πάουελ στο συμβούλιο της FED

Τραμπ: Θέλει να ορίσει δύο επικριτές του Πάουελ στο συμβούλιο της FED

Δύο επικριτές της Fed και της πολιτικής, που ακολουθεί επί Τζερόμ Πάουελ, επιχειρεί να τοποθετήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο Συμβούλιο των Διοικητών της πανίσχυρης κεντρικής τράπεζας. Είναι προφανής η επιθυμία του ύστερα από πολύμηνες επιθέσεις κατά του Πάουελ, τον οποίο θεωρεί πως «φορτώθηκε εξαιτίας του Μνούτσιν», να πιέσει προς αναμόρφωση της στρατηγικής της Fed. Mένει να φανεί εάν θα το πετύχει.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, Χέρμαν Κέιν για μία θέση στο συμβούλιο. Η απόφαση ακολουθεί την επιλογή του να προτείνει τον πρώην σύμβουλο της εκστρατείας του, Στίβεν Μουρ επίσης για το συμβούλιο, που έχει συνολικά επτά θέσεις.

Οι υποψηφιότητες αυτές είναι η πλέον ισχυρή μαρτυρία της δυσφορίας του για την πολιτική του Τζερόμ Πάουελ, αλλά και της προσπάθειάς του να την ανατρέψει. Θα πρέπει να λάβουν την έγκριση της Γερουσίας, η οποία ελεγχέται πάντως από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Αν και είναι σπάνιο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος ανοίγει πόλεμο κατά της FED. Ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε αφήσει στη θέση του τον Πολ Βόλκερ για δεύτερη θητεία στην διοίκηση της κεντρικής τράπεζας, αλλά στη συνέχεια γέμισε το συμβούλιο με πρόσωπα, που το 1986 ψήφισαν κατά της πρότασής του να μείνει σταθερή η πολιτική και τον ανάγκασαν να προβεί σε μείωση επιτοκίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, Reuters


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video