ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν να φθάσει στη χώρα οικονομική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν να φθάσει στη χώρα οικονομική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

Οι κυρώσεις τις οποίες επιβάλλουν οι ΗΠΑ δεν έχουν επιτρέψει στην ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο να λάβει οποιαδήποτε οικονομική συμβολή από το εξωτερικό προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στα θύματα των πλημμυρών, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους κι έχουν πλήξει περίπου 1.900 πόλεις και χωριά, ανακοίνωσε η οργάνωση αρωγής χθες Κυριακή.

   Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να προσφέρει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς μέσω του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε το κληρικαλιστικό καθεστώς του Ιράν για «κακοδιαχείριση του αστικού σχεδιασμού και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων».

   «Ουδεμία ξένη βοήθεια σε μετρητά έχει φθάσει στην Ιρανική Ένωση της Ερυθράς Ημισελήνου. Με δεδομένες τις απάνθρωπες αμερικανικές κυρώσεις, δεν υπάρχει τρόπος να σταλεί βοήθεια σε μετρητά», τόνισε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

   Κατά την ίδια πηγή, έχουν παραληφθεί ποσότητες βοήθειας σε είδος από το εξωτερικό, που διανεμήθηκε στα θύματα των πλημμυρών.

   Ο ιρανός ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν εκ νέου πέρυσι, αφού η Ουάσινγκτον αποχώρησε από τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας που είχαν υπογράψει η Τεχεράνη και έξι μεγάλες δυνάμεις, εμποδίζουν τις προσπάθειες να προσφερθεί βοήθεια στα χωριά και τις πόλεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες. «Αυτό δεν είναι απλά οικονομικός πόλεμος· αυτό είναι οικονομική τρομοκρατία», είχε υποστηρίξει μέσω Twitter ο Ζαρίφ.

   Το εύρος των καταστροφικών πλημμυρών εξαιτίας των ασυνήθιστα σφοδρών βροχοπτώσεων από τη 19η Μαρτίου και μετά έφερε σε θέση αδυναμίας τις οργανώσεις αρωγής, καθώς 86.000 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο σε καταυλισμούς εκτοπισμένων.

   Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε τους πολίτες, ειδικά τους αγρότες, ότι θα τους αποζημιώσει για τις ζημίες που υπέστησαν. Αλλά το δημόσιο του Ιράν ήδη πιέζεται λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στα πεδία της ενέργειας και της τραπεζικής, που έχουν μειώσει κατά το ήμισυ τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου και περιορίζουν την πρόσβαση της Τεχεράνης σε έσοδα και πόρους που διαθέτει στο εξωτερικό.

   Το Σάββατο, οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν την εκκένωση κι άλλων πόλεων και χωριών που απειλούνταν από πλημμύρες, καθώς σημειώθηκαν νέες βροχοπτώσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video