ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τέλος στη χρήση δανεικών ωαρίων με τη μεταφορά μητρικής ατράκτου;

Η υπογονιμότητα είναι πλέον αποδεκτό ότι θεωρείται νόσημα αφού στην πραγματικότητα αποτελεί διαταραχή της υγείας του ζευγαριού.

Σε πολλές περιπτώσεις γυναικείας υπογονιμότητας τα ωάρια χαρακτηρίζονται ως πτωχής ποιότητας και τις περισσότερες φορές αυτό αποτελεί ευθύνη του κυτταροπλάσματος με αποτέλεσμα πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Για την αντιμετώπιση αυτού του νοσήματος η επιστημονική ομάδα του Institute of Life – ΙΑΣΩ σε συνεργασία με τους Ισπανούς ειδικούς επιστήμονες της Embryotools ξεκίνησαν μια πιλοτική μελέτη για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις.

Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Δ/νων Σύμβουλος του Institute of Life – ΙΑΣΩ (www.drvasilopoulos.com) η τεχνική της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου συνίσταται στην μεταμόσχευση του DNA της γυναίκας που θέλει να αποκτήσει ένα παιδί σε υγιές εκπυρηνισμένο ωάριο δότριας (κυτταρόπλασμα). 

 
Το ωάριο αποτελείται από δύο κύρια μέρη:

- Τον πυρήνα που περιέχει το DNA το οποίο είναι υπεύθυνο για την κληροδότηση των γενετικών χαρακτηριστικών της μητέρας στο παιδί

- Και το κυτταρόπλασμα το οποίο περιέχει όλο τον κυτταρικό μηχανισμό προκειμένου το ωάριο μετά τη γονιμοποίηση να εξελιχθεί σε ένα έμβρυο ικανοποιητικής ποιότητας και στην συνέχεια να εμφυτευθεί επιτυχώς στη μήτρα

Σε πολλές περιπτώσεις γυναικείας υπογονιμότητας τα ωάρια χαρακτηρίζονται ως πτωχής ποιότητας και τις περισσότερες φορές αυτό αποτελεί ευθύνη του κυτταροπλάσματος.

Τα έμβρυα που προκύπτουν από ωάρια με δυσλειτουργικό κυτταρόπλασμα αδυνατούν να εξελιχθούν στο ανώτερο στάδιο ανάπτυξης στο εργαστήριο εμβρυολογίας, το στάδιο της βλαστοκύστης, το οποίο ως γνωστόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη κύησης.

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου, σε περιπτώσεις βαριάς υπογονιμότητας, η γυναίκα που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί είναι σε θέση να το καταφέρει χρησιμοποιώντας το δικό της γενετικό υλικό, αποφεύγοντας τη χρήση δανεικών ωαρίων.

Από το ωάριο της γυναίκας αφαιρούμε τον πυρήνα (άτρακτο) που περιέχει το μητρικό DNA. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για σε ωάριο δότριας. Στην συνέχεια μεταφέρουμε τον πυρήνα της γυναίκας στο εκπυρηνισμένο ωάριο της δότριας και στην συνέχεια το γονιμοποιούμε με το σπέρμα του συντρόφου/συζύγου.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος προσφέρει το αναφαίρετο δικαίωµα της γυναίκας να γίνει µητέρα µε δικό της γενετικό υλικό για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο και το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την εφαρμογή του σε είκοσι (20) γυναίκες που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα κριτήρια όπως επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής ή σπάνιες μιτοχονδριακές παθήσεις και είναι μικρότερες των 40 χρόνων.

Ήδη στις 9 Απριλίου 2019 γεννήθηκε το πρώτο υγιές παιδί με την μέθοδο ΜST από γυναίκα 32 ετών μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και είναι γεγονός ότι η δεύτερη γυναίκα 39 ετών διανύει την 10η εβδομάδα κύησης.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο κος Βασιλόπουλος, εφόσον η πιλοτική αυτή έρευνα οδηγήσει σε αποτελέσματα που δείχνουν την ασφάλειά της, γεγονός που ήδη έχει αποδειχθεί σε πειραματικό εργαστηριακό επίπεδο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η Μέθοδος Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου MST φυσικά και δεν προμηνύει το τέλος στη χρήση δανεικών ωαρίων, αλλά δίνει στους επιστήμονες την ελπίδα ότι στο απώτερο μέλλον θα περιορίσει σημαντικά την μέχρι τώρα μοναδική λύση των υπογόνιμων ζευγαριών που είναι η χρήση δανεικών ωαρίων.


Ιωάννα Τζόβολου
ring@ringnetworks.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video