ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα χέρια μας με τα μηχανήματα αέρα

Το στέγνωμα των χεριών με αέρα είναι στην επικαιρότητα και πάλι, ύστερα από έρευνα που δείχνει ότι είναι υπεύθυνα για την πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση μικροβίων σε σχέση με το απλό χαρτί.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Westminster διαπίστωσαν ότι οι αυτόματοι στεγνωτήρες χεριών με αέρα εξαπλώνουν 1.300 φορές περισσότερους ιούς και μικρόβια από ό,τι το στέγνωμα με χαρτοπετσέτες, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2016 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Microbiology.

Η μέθοδος στεγνώματος των χεριών με αέρα προάγεται ως ένας επαναστατικός τρόπος για χρήση στις δημόσιες τουαλέτες, επειδή, με βάση άλλες μελέτες, φιλτράρει το 99,9% των βακτηρίων από τον αέρα που φυσά.

Η μελέτη του Westminster είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μια παρόμοια που έκανε το πανεπιστήμιο του Leeds το 2014, όταν και αποδείχτηκε ότι η μέθοδος στεγνώματος AIRBLADE εξαπλώνει... μόλις 27 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι το χαρτί.

Το 2016 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι στεγνωτήρες αέρα εξαπλώνουν περίπου 1.300 φορές περισσότερους ιούς, βακτήρια και μικρόβια από το απλό χαρτί. Μάλιστα αυτό συμβαίνει και σε μεγάλη απόσταση από την τοποθεσία του μηχανήματος στις δημόσιες τουαλέτες, αφού διαπιστώθηκε ότι τα μικρόβια “εκτοξεύονται” σε απόσταση περίπου τριών μέτρων, ενώ από τις χαρτοπετσέτες δεν πάνε πιο μακριά από τα 25 εκατοστά.

Πρέπει αν σημειωθεί ότι μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής τέτοιων μηχανημάτων στεγνώματος χεριών με αέρα έχει επικρίνει δημόσια προηγούμενες παρόμοιες έρευνες, επειδή, όπως ισχυρίζεται, πρόκειται για “προπαγάνδα” από την χαρτοβιομηχανία.

Οι ερευνητές, επισημαίνουν ότι όλες οι μέθοδοι στεγνώματος χεριών εμπεριέχουν κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων και πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video