ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς θα επιλέξεις τον τέλειο κιμά σύμφωνα με το γούστο σου

Ο κιμάς είναι μεγάλο κεφάλαιο στα φαγητά που καταναλώνουμε.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια με κιμά ή στα κεφτεδάκια της μαμάς;

Πηγαίνοντας στον κρεοπώλη της γειτονιάς μας, ζητάμε ένα κιλό κιμά, συνήθως και τίποτα άλλο.

Είναι όμως αυτό αρκετό;

Υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή του τέλειου κιμά, είτε το πιστεύεις είτε όχι.

Εξαρτάται από το τι θες να τον κάνεις, πώς θα τον μαγειρέψεις κ.α.

Ψάξαμε και βρήκαμε στο votanonkipos.gr μερικά tips για την επιλογή του καλύτερου κιμά από το σωστό μέρος του ζώου.

Για άπαχο κρέας
Αν θες να τρως άπαχο κρέας για πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, απαλλαγμένο από λίπη, τότε επέλεξε την ουρά, το νουά, που είναι στο πίσω μέρος του μηρού και είναι άπαχο και σκληρό. Ακόμη, το τρανς είναι στο εσωτερικό μέρος του μηρού, ανάμεσα στο κιλότο και την ουρά.

Δυνατή/έντονη γεύση
Αν θέλεις έντονη και δυνατή γεύση, τα καλύτερα μέρη είναι η σπάλα, ο σβέρκος ή η ελιά, που βρίσκονται κοντά στο κόκκαλο και είναι μαλακά. Ακόμη, ιδανικά είναι το καπάκι που βρίσκεται πάνω στις σπαλομπριζόλες και η κοιλιά ή λάπα.

Στο ενδιάμεσο
Σε αυτή την περίπτωση ζήτα κομμάτια κρέατος με λίγο λίπος όπως το κιλότο που περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Πρόκειται για τρυφερό κομμάτι, ενώ ακόμη, κατάλληλο είναι και το στρογγυλό.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video