ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πανηγυρική Αγρυπνία του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Πανηγυρική Αγρυπνία του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Αιμίλιος Πολυγένης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα ιερά αγρυπνία, στο πανηγυρίζων Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Στην Ιερά Αγρυπνιά χοροστατεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την παράδοση στην εορτή του Ευαγγελισμού, Ηγούμενος στην Μονή Βατοπαιδίου για μια ημέρα είναι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος.

Το Καθολικό γεμάτο από ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι αριθμούνταν ήδη πάνω από 650 και προερχόνταν από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Γεωργία κ.ά.), για να ασπασθούν την εικόνα της θαυματουργού Βηματαρίσσης και να λάβουν την χάρη Της.

Στον δεξιό χορό έψαλλαν οι πατέρες από την Σκήτη της Αγίας Άννης της Συνοδείας του Γέροντος Ιωάννου, ενώ στον αριστερό χορό έψαλλαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας στο συνοδικό της Μονής, παρατέθηκε αγιορείτικο κέρασμα, όπου ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εορτή του Ευαγγελισμού τονίζοντας ότι ''Είναι μεγάλη η ημέρα σήμερα του Ευαγγελισμού, καθώς εορτάζει όλο το Άγιον Όρος''.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και μεταξύ άλλων τόνισε ''Τούτος ο τόπος παραμένει ζωντανός χάρη στην προστασία του Τριαδικού Θεού και της παρουσίας της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ουδείς μοναχός αγιορείτης είναι άγευστος της εμπειρίας της παρουσίας της Υπεραγίας Θεοτόκου''.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ''Σας ευχαριστούμε που ευαγγελίζεστε τον τρόπο της επικοινωνίας με την Υπεραγία Θεοτόκο. Όπως έλεγε και ο γέροντας μου μακαριστός Σεβ. Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης «το Άγιον Όρος είναι το αλεξικέραυνο της Ελλάδος»''.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που και φετος βρίσκεται στην εφέστιο πανηγύρη της Μονής και αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής εορτής, που μας δείχνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπακούσουμε στο θέλημα Του Θεού.

''Το θέλημα Του Θεού έχει ένα σκοπό, που είναι η σωτηρία. Όσο ευλαβείς κι αν είμαστε το θέλημα μας δεν είναι πάντα προς την σωτηρία μας. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε προσευχή για να μας δείξει ο Θεός το θέλημα Του'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος Μεθόδιος.

Τέλος να να σημειωθεί ότι η ιερά αγρυπνία δεν θα έχει διακοπή, και θα ολοκληρωθεί το πρωί με αγιασμό, θεια λειτουργία και λιτανεία.

Romfea.gr

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video