ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δωδεκένησα: Κάρπαθος και Κάσος μετρούν τις πληγές τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις!

Δωδεκένησα: Κάρπαθος και Κάσος μετρούν τις πληγές τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις!

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο στα νησιά Κάρπαθος και Κάσος, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις 28 και 29 Μαρτίου και που ήταν πρωτόγνωρες για τον όγκο νερού που έπεσε, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, Γιάννης Μηνατσής...

Ήδη, και στα δύο νησιά υπάρχει έντονη κινητοποίηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (έχει κηρύξει τα δύο νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) και από τους δήμους Καρπάθου και Κάσου.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουμε το θέμα των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου με επιτυχία», τονίζει ο κ. Μηνατσής αλλά σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου της Καρπάθου, στη θέση «Αρχοντοπήγαδο» και στη θέση «Λιμενάρι», ο δρόμος έχει «κοπεί» στη μέση και χρειάζεται να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μικρότερης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κάσου όπου κι εκεί οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες.

Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται και στα δύο νησιά για την καταγραφή των ζημιών, όπως αναφέρει ο κ. Μηνατσής.

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο νησί και κυρίως στο οδικό δίκτυο», σημειώνει ο δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρος, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξαν κι άλλα προβλήματα στο δίκτυα ύδρευσης τα οποία, όμως, αποκαταστάθηκαν.

«Ευελπιστούμε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο. Βρισκόμαστε σε επαφή με την περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία και πιστεύω ότι σύντομα θα τεθούν σε υλοποίηση τα έργα αποκατάστασης», καταλήγει ο κ. Λάμπρου.

 

Πηγή:newsit.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video