ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φόρουμ για την προώθηση συμφωνιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Φόρουμ για την προώθηση συμφωνιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδήλωση με τίτλο «Φόρουμ Συνεργασίας Φορέων και Επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 10.00 π.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.).

Στο Φόρουμ Συνεργασίας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας», με ακρώνυμο “Action Plan for Social Entrepreneurship”, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. καθώς και φορείς που προωθούν την Κοινωνική Οικονομία.

Σκοπός του Φόρουμ Συνεργασίας, είναι να συμβάλει στην επαφή των εκπροσώπων των Φορέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας της περιοχής παρέμβασης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανταλλαγή εμπειριών από καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί αλλά και να γίνουν δικτυώσεις, προτάσεις και συμφωνίες μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Το έργο “Action Plan for Social Entrepreneurship” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020”.
Κεντρικό άξονα του έργου αποτελεί η ανάπτυξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα της κοινωνικής οικονομίας.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προώθηση των δημοκρατικών αρχών διαχείρισης και τον κοινωνικό αντίκτυπο. H διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει κοινωνικές δυνάμεις με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο συνολικός στόχος του έργου είναι μια μετρήσιμη ενδυνάμωση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς εφαρμογής του έργου, η οποία θα εκφράζεται από: α) την αύξηση του αριθμού χρηστών υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς και τον κύκλο εργασιών των υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων και β) τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email apfse@rdfcm.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και το έργο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (τηλ. 2310 403004, υπεύθυνη επικοινωνίας: Έλλη Πλατσιούρη).


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video