ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκκίνηση για το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Πανόραμα

Εκκίνηση για το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Πανόραμα

Μεγαλώνει η κοινωνική αγκαλιά του δήμου με τη λειτουργία του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 

Η εκκίνηση θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τα εγκαίνια της δομής που στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, ενώ θα επακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου στο Πανόραμα.

Το Κέντρο αποτελεί το πρώτο από τα 14 συνολικά Συνεργαζόμενα Τοπικά Κέντρα Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που θα δημιουργηθούν πανελλαδικά, με σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος «Όραμα  Ελπίδας» μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και προοδευτικά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετείχε ήδη στο περίπτερο του Συλλόγου «Όραμα  Ελπίδας» στην περσινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ στο πρόσφατο Φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Charity  Run, που πραγματοποιήθηκε  στο Πανόραμα,  σταντ  του  Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είχε στηθεί στον χώρο του τερματισμού.

«Ενημερώνουμε αλλά και ευαισθητοποιούμε τους πολίτες για τη σημασία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Ταυτόχρονα προσφέρουμε ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών από συμβατό δότη για να επιβιώσουν. Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία στον ΕΔΔΥΠΠΥ και τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη, στον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, αλλά και σε όλους τους εθελοντές» τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα (οδός Σχολείου 2Α) και στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτριες.

Τα εγκαίνια της δομής θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα επακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής». Στην ημερίδα, την οποία υποστηρίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών, θα μιλήσουν μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης (μέσω Skype), ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Ηρακλής Τιτόπουλος και ο γνωστός παρουσιαστής και εθελοντής-δότης Γιώργος Μαυρίδης.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video