ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Τον Γενικό Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υποδέχτηκε ο εκπαιδευτικός οργανισμός της πόλης, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα σπουδαίο καλεσμένο υποδέχτηκε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019. Ο Γενικός Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Gregory W. Pfleger, Jr, πραγματοποίησε εισήγηση στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την συνεισφορά του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. για την διασφάλιση τους σε διακρατικό επίπεδο.

Στην εισήγηση που έφερε τον τίτλο “Reporting on human rights issues for the State Department”, ο κος Pfleger σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο από σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων, έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του State Department σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας τη σημασία που δίνει το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στην τήρηση τους. Ρόλος του State Department, κατά τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ, δεν είναι η εκφορά άποψης ως προς τη διαχείριση αυτού του νευραλγικού και ιδιαίτερου ζητήματος, όσο η επισκόπηση τους με σκοπό την ενεργοποίηση και δράση των ίδιων των χωρών, ως προς αυτά.

Εκτενή αναφορά όμως έκανε ο κος Pfleger και στις δυσκολίες του έργου που επιτελεί, λόγω της υπερπληροφόρησης και της άναρχης διασποράς ειδήσεων εξαιτίας του διαδικτύου, αλλά και των προκαταλήψεων που πολλές φορές ενυπάρχουν σε όσους ασκούν το έργο αυτό αλλά και στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Πρόξενος εξήρε το δημοσιογραφικό λειτούργημα, χωρίς όμως να παραλείψει να  υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις του  δημοσιογράφου για την ζήτηση, εύρεση και προβολή της αλήθειας.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Προξένου, ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων από πλευράς των παρευρισκομένων, οι οποίοι με τον συντονισμό της δημοσιογράφου και καθηγήτριας του Τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Χριστίνας Κανατάκη, έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο σε θέματα αναφορικά με την διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μία υπό διαμόρφωση πολυπολιτισμική κοινωνία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας από τη Γενική Διευθύντρια του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Έλενα Κακούρα, προς τον Gregory W. Pfleger, Jr, ως ελάχιστη ευχαριστία για την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας του, προς τους σπουδαστές του ΙΕΚ και του Mediterranean College, που παραβρέθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.
  Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ολιστικής προσέγγισης της εκπαίδευσης, παράλληλα με την παροχή ακαδημαϊκών γνώσεων στους σπουδαστές του, θέτει ως αρχή και βάση του, τη δημιουργία πολιτών ικανών να αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους μέσα στη κοινωνία αλλά και να  διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους σε αυτή.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video