ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τι συμβαίνει με τις εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιοδότησης που φαίνονται «κλεισμένες»

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις υποθέσεις συνταξιοδότησης που ενώ εκκρεμούν, στο σύστημα φαίνεται πως έχουν «κλείσει», μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ, Α. Νικολόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα και σοβαρό προβληματισμό στους συνταξιούχους, που ενώ δεν έχουν χάσει τα δικαιώματά τους, δεν φαίνονται στις λίστες.

«Γίναμε δέκτες κάποιων καταγγελιών από συναδέλφους μας ότι παρουσιάστηκε το φαινόμενο κάποιες συνταξιοδοτικές υποθέσεις που ήταν σε εκκρεμότητα στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ, να φαίνονται κλεισμένες. Στη δική μας ορολογία αυτό σημαίνει ότι είτε έχει βγει εγκριτική είτε απορριπτική είτε ότι έχει εκδοθεί κάποιο έγγραφο προς τον ασφαλισμένο» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

«Σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι που έρχονταν στις υπηρεσίες και διαπίστωναν κάτι τέτοιο, υπήρχαν αντιδικίες με τους υπαλλήλους που τους έλεγαν ότι η υπόθεση έχει κλείσει, καθώς δεν είχαν λάβει κάποιο έγγραφο» συνέχισε.

Όσο για το πόσοι είναι οι ασφαλισμένοι τους οποίους αφορά το ζήτημα, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Δεν ξέρει κανένας για πόσες υποθέσεις πρόκειται. Ο κόσμος φυσικά δεν χάνει τα δικαιώματά του, απλώς δεν φαίνεται το συνταξιοδοτικό του αίτημα στις εκκρεμότητες».

«Τα επεισόδια έντασης που έγιναν με τα ξεσπάσματα εναντίον των συναδέλφων, μας γνωστοποίησαν και το πρόβλημα. Εμένα με απασχολεί περισσότερο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο έργο που έχουν αναλάβει, λόγω του ότι δεν έχουμε λογισμικό για να βγάλουμε τις αποφάσεις» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε και για την ελλιπή ενημέρωση που έχουν οι υπάλληλοι από το υπουργείο: «Ο αριθμός των εκκρεμοτήτων έχει γίνει πλέον κρατικό μυστικό. Το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν μας δίνει τους ακριβείς αριθμούς των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν».

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video