ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θεσσαλονίκη: Ελλείψεις αίματος ταλαιπωρούν τους πολυμεταγγιζόμενους θαλασσαιμικούς

Θεσσαλονίκη: Ελλείψεις αίματος ταλαιπωρούν τους πολυμεταγγιζόμενους θαλασσαιμικούς

Ελλείψεις αίματος ταλαιπωρούν τους πολυμεταγγιζόμενους θαλασσαιμικούς της Θεσσαλονίκης τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, 

απευθύνοντας έκκληση στους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων της πόλης προκειμένου να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής.

   «Δυστυχώς το φαινόμενο προβλέπεται να ενταθεί στο επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα οι θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην μπορούν να λάβουν την ενδεδειγμένη γι αυτούς θεραπεία και να αναστατώνεται η ζωή και η καθημερινότητά τους», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Δήμου, αναφέροντας παράλληλα ότι για τις ελλείψεις αίματος ευθύνεται εν μέρει ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία των κατοίκων στη Δυτικής Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων ελονοσίας.

   Σύμφωνα με τον ίδιο, την περίοδο των εορτών, όπως κάθε χρόνο, το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί και κατά συνέπεια να αυξηθούν τα διαστήματα μεταξύ των μεταγγίσεων, με αποτέλεσμα η αιμοσφαιρίνη των πασχόντων να φτάνει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κάποιες φορές επικίνδυνα για τη λειτουργικότητά τους.

   Οι δύο Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας που υπάρχουν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο, όπως ανέφερε ο κ. Δήμου, χρειάζονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 60 μονάδες αίματος ημερησίως για τις μεταγγίσεις των θαλασσαιμικών.

   «Σε αυτές τις δύο Μονάδες κάνουν μεταγγίσεις 280-290 ασθενείς, εκ των οποίων οι περισσότεροι στο Ιπποκράτειο (190). Στο Ιπποκράτειο μεταγγίζονται 20-25 θαλασσαιμικοί την ημέρα και παίρνουν ανά 15 ημέρες δύο μονάδες αίματος ο καθένας. Στο ΑΧΕΠΑ μεταγγίζονται 10-15 ασθενείς την ημέρα και παίρνουν μία μονάδα αίματος ανά 8 με 10 ημέρες, γιατί εκεί εφαρμόζεται το νέο σχήμα μεταγγίσεων, ενώ στο Ιπποκράτειο το παλιό. Το σχήμα των μεταγγίσεων ανά 8-18 ημέρες εφαρμόζεται για να μην κάνει μεγάλο ανεβοκατέβασμα η αιμοσφαιρίνη μετά τη λήψη των δύο μονάδων αίματος και για να δέχεται ο ασθενής συνεχώς φρέσκο αίμα/ρυθρά κάθε βδομάδα και όχι κάθε 15 ημέρες. Αυτό δεν έχει να κάνει με την έλλειψη, ίσα ίσα που μπορεί κάποιος να πάρει τρεις αντί για τέσσερις μονάδες αίματος τον μήνα και να έχει καλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης», εξηγεί ο κ. Δήμου.

   «Τη χρονική περίοδο των εορτών του Πάσχα αλλά και μετέπειτα, τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένεται να υπάρξουν ακόμα πιο σοβαρές ελλείψεις. Κάνουμε έκκληση στους αιμοδότες να προσέρχονται στις αιμοδοσίες της πόλης και να προσφέρουν το αίμα τους, ένα πολύτιμο δώρο ζωής», τονίζει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video