ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κέικ με καφέ και επικάλυψη καραμέλας

Ιδιαίτερη επιλογή για το πρωινό

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το κέικ
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες  τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη  κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
  • 2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο

Για την επικάλυψη καραμέλας
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120 γραμμάρια γλυκόζη ή μέλι
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • βανίλια

Εκτέλεση


Για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης,  τα αυγά, το ξινόγαλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτετε τον καφέ και το λευκό ξύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ.
Μοιράζετε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ. Για να ξεκολλήσει το κέικ εύκολα βάζετε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα.
Ψήνετε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά.
Αφήστε τα 2 κέικ να κρυώσουν στη σχάρα. Με ένα λεπτό μαχαιράκι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζετε για να πέσει
από τη φόρμα.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά και γλασάρετε εσωτερικά το κέικ με την καραμέλα.
Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνετε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτετε με την μισή ποσότητα καραμέλας, καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο  και καλύπτετε το κέικ με την υπόλοιπη καραμέλα.


Για την επικάλυψη καραμέλας

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και τη βάζετε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί.
Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνετε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρετε από τη φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα.
Τοποθετείτε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάτε στο ψυγείο.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video