ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ = 1000 ΛΕΞΕΙΣ
ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ = ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ιστορία Γραμμένη Με Χορό»:
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση «Ιστορία Γραμμένη με χορό» θα παρουσιαστεί στις 13 Απριλίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Χώρο Τεχνών Βέροιας από το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου στο πλαίσιο εορτασμού των σαράντα (40) χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.
Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου, με στόχο να επικοινωνήσει το λαογραφικό παρελθόν, ό,τι ονομάζεται «άυλος πολιτισμός»,
αναδεικνύοντας παράλληλα το ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό ύφος των περιοχών του Εύξεινου Πόντου από τη σκοπιά των βιωματικών μουσικών και χορευτών. Ένα ταξίδι στο παρελθόν με συνοδοιπόρους τους πρεσβευτές του «άυλου πολιτισμού» τους βιωματικούς μουσικούς και χορευτές που θα δώσουν «χρώμα» και «μυρωδιά» μιας άλλης εποχής στην παράσταση.
Στην παράσταση θα παρακολουθήσετε παιδιά 4ης και 5ης γενιάς να μιλούν την ποντιακή διάλεκτο, να κάνουν αγροτικές εργασίες, να παίζουν παιχνίδια και μουσικά όργανα των προσφύγων παππούδων τους, να τραγουδούν και να χορεύουν με το ύφος των μακρινών προγόνων τους. Τα περισσότερα νέα παιδιά που συμμετέχουν στην παράσταση δεν είχαν την δυνατότητα ή την τύχη να μεγαλώσουν με ανθρώπους που διατηρούσαν νωπές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων τους, εντούτοις αγαπούν και βιώνουν την ποντιακή παράδοση μέσα στη μεγάλη αγκαλιά του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου. Νέοι άνθρωποι σμίγουν μέσα τους το παρελθόν και το μέλλον. Διψούν για γνώση, έμπνευση και συγκίνηση και καθιστούν την προσπάθειά αυτή όχι μόνο ελκυστική αλλά και συλλεκτική.
Το σενάριο, τη λαογραφική έρευνα και τη διδασκαλία του χορού έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Ασβεστάς ενώ συμμετέχουν συνολικά πάνω από 170 χορευτές και ηθοποιοί!
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου (13/04/2019) στις 8 το βράδυ στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.
Εισιτήρια θα διατίθενται στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video