ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παυλόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο»

Παυλόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο»

Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της χώρας για την επίτευξη των στόχων μας, αλλά και συνεργασίας με τους εταίρους μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και την καταπολέμηση φοβικών συνδρόμων που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και ενίοτε του ναζισμού, ενόψει και των κρίσιμων Ευρωεκλογών, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από την 'Αμφισσα, όπου εγκαινίασε το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Μόνον ενωμένοι εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε τους όποιους στόχους μας και μάλιστα συχνά να μεγαλουργήσουμε. Η διχόνοια, αντιθέτως, έχει στοιχίσει στο παρελθόν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού». Όπως εξήγησε «το έχει αποδείξει αυτό η ίδια η μακρά Ιστορική μας πορεία, και μάλιστα σε περιοχές δράσης και εν γένει δραστηριότητας πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, από το πεδίο των μαχών ως τα πεδία της Εξωτερικής Πολιτικής, της Οικονομίας, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, του Πολιτισμού εν γένει. Εμείς, οι Έλληνες, διαθέτουμε ανεξάντλητο δημιουργικό ταλέντο, συχνά όμως ολιγορούμε, δυστυχώς, να ομονοήσουμε, όταν επιβάλλεται να δράσουμε συλλογικά».

Αναφερόμενος στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία των προσεχών Ευρωεκλογών, είπε ότι η αγαστή συνεργασία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητη προκειμένου να καταπολεμηθούν φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, ενίοτε και του υφέρποντος ναζισμού και που δεν ταιριάζουν σε Λαούς της Ευρώπης.

«Δεν θα επιτρέψουμε, σε κανένα, να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο», για να θυμηθούμε τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου του Μαρκ Μαζάουερ» τόνισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη θα παραμείνει προπύργιο Δημοκρατίας και θα υπερασπίσει το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ανισότητες, οι οποίες γεννούν ή υποθάλπουν τις ακραίες πολιτικές στάσεις του λαϊκισμού, που επιβουλεύονται ευθέως την Ευρωπαϊκή Οικογένεια».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «είναι χρέος δικό μας, των Ελλήνων, αλλά και των άλλων Ευρωπαϊκών Λαών, να εργασθούμε, από κοινού, προς αυτή την κατεύθυνση, για χάρη των γενεών που έρχονται αλλά και για να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί στον σύγχρονο Κόσμο, σύμφωνα με την Ιστορία της, την Δημοκρατία της και τον Πολιτισμό της».

«Με βάση τα προαναφερθέντα, εμείς οι Έλληνες, οφείλουμε να εργασθούμε με συνέπεια και στοχοπροσήλωση, από κοινού με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, με στόχο την ενοποίηση της Ευρώπης υπό όρους Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. 'Αλλωστε, η ευημερία της Ελλάδας προϋποθέτει μια δημοκρατική και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην ιστορική πόλη της 'Αμφισσας, υπενθύμισε την σπουδαία προσφορά των κατοίκων της πρώτα στην Εθνική Παλιγγενεσία, τον Μεγάλο Αγώνα του Έθνους μας για Ελευθερία, και ακολούθως στην περαιτέρω ανάπτυξη και προκοπή της Πατρίδας μας και σημείωσε ότι η στρατηγικής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, σημασίας κατάληψη της 'Αμφισσας από τους Έλληνες καθόρισε την εξέλιξη της Επανάστασης στην Ρούμελη, καθώς ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η σχετική είδηση στους υπόλοιπους αγωνιστές είχε πολλαπλασιαστικώς θετικά αποτελέσματα.

«Κυρίως, όμως, προκάλεσε μια πρωτόγνωρη αίσθηση Ελευθερίας και μπόλιασε τις ψυχές των εξεγερμένων Ελλήνων μ' ελπίδα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους ότι ο Αγώνας τους για «της Πατρίδος την Ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία» μπορεί και πρέπει, πάση θυσία, να ευοδωθεί. Το εμβληματικό Κάστρο των Σαλώνων κατέστη ένα από τα πρώτα σύμβολα Ελευθερίας των Ελλήνων στον Αγώνα τους κατά του τουρκικού ζυγού» παρατήρησε.

Επισήμανε, επίσης, ότι μορφές όπως του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, του Ανδρούτσου, του Γκούρα, του Διάκου, του Δυοβουνιώτη, του Μακρυγιάννη και, κατ' εξοχήν, του Πανουργιά μαρτυρούν την ποιότητα των Ανδρών που γεννά τούτη η Γη. Επιπλέον, ο θρίαμβος των Ελλήνων στα Σάλωνα μας οδηγεί στ' ακόλουθα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, που οφείλουν ν' αποτελέσουν πυξίδα πορείας για εμάς, σήμερα και στο μέλλον.

Υπενθυμίζοντας την δράση του Πανουργιά σε δύσκολες στιγμές του Αγώνα, υπογράμμισε ότι μας δίδαξε: Την ανάγκη για ομόνοια και δημιουργική συμπόρευση. «Θαρραλέος πολεμιστής, με άδολη ψυχή αλλά και στρατηγικό μυαλό, όπως αποδεικνύεται από το σχέδιο καύσης των σιτηρών που κατάστρωσε για να τα «στερήσει» από τον Δράμαλη και τον στρατό του, ο Πανουργιάς ήταν αφιερωμένος, ψυχή τε και σώματι, μόνον στο ιδανικό του Απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων. Κρατήθηκε μακριά από τον εμφύλιο σπαραγμό του 1825 και προσπάθησε -ανεπιτυχώς δυστυχώς- να σώσει τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ας μη λησμονούμε, λοιπόν, ποτέ το εμβληματικό παράδειγμα σεμνότητας, αυτοθυσίας και έμπρακτης αφοσίωσης στο αγαθό της ομόνοιας που ενσαρκώνει ο Πανουργιάς» κατέληξε ο Πρόεδρος.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video