ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Δημος Ναουσας γιια το μειζον θεμα αποκομιδής και διαχείρισης συσκευασιών φυτοφαρμάκων. 

Kάτι ήξερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, όταν έγραφε ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Μόνο που αυτή τη φορά η καμπάνα δεν χτυπάει αποκλειστικά για τον ίδιο, αλλά για την ελληνική πολιτεία και την παντελή απουσία μεθοδολογίας αποκομιδής και διαχείρισης συσκευασιών φυτοφαρμάκων.  
 
Να τα πάρουμε με τη σειρά. 
1. Σωστά ο πρώην αντιδήμαρχος εντόπισε το πρόβλημα της παρολίγον παράνομης εναπόθεσης συσκευασιών φυτοφαρμάκων και σωστά το δημοσιοποίησε. Λάθος ότι το απέδωσε στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο. Ούτε τέτοια εντολή έδωσαν ούτε ποτέ στο παρελθόν είχαν δώσει ανάλογες οδηγίες.  Θα είχε βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας πει τι συνέβαινε επί θητείας του. 
 
2. Οι υπάλληλοι του δήμου κλήθηκαν αμέσως σε προφορική απολογία και ακολουθεί η γραπτή. Ήδη δηλώνουν ότι πήραν την πρωτοβουλία της ταφής γιατί θεώρησαν πως έτσι έδιναν λύση στο πρόβλημα. Για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.  
 
3. Το πρόβλημα: κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι αγρότες μας ραντίζουν. Ο τόπος μας έχει πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και χρειάζονται πάνω από 250.000 κάνιστρα για να ραντιστούν. Γεμίζουν τα ψεκαστικά τους και πετάνε τις άδειες συσκευασίες στους κάδους του δήμου, δίπλα στα γεμιστικά, ή έξω από αυτούς όταν είναι γεμάτοι, δηλαδή, τις περισσότερες φορές σχηματίζονται βουνά ολόκληρα δίπλα στους κάδους. 
 
4. Τί θα έπρεπε να γίνεται, σύμφωνα με το νόμο:  τα κενά δοχεία πρέπει να διαχειρίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, δηλαδή, τριπλό ξέπλυμα με νερό που στη συνέχεια πρέπει να ριχτεί στο ψεκαστικό υγρό, τρύπημα των δοχείων, τοποθέτηση σε ειδική σακούλα που αντιστοιχεί σε κάθε ξεχωριστό παραγωγό για να μπορούν να ιχνηλατούνται και επιστροφή σε ειδικά σημεία συλλογής, όπου πρέπει να ελέγχονται από γεωπόνο. Σημειώστε ότι ακόμα και έτσι καθαρισμένα, τα δοχεία δεν μπορούν να πάνε στην ανακύκλωση. 
 
5. Τί γινόταν μέχρι σήμερα (όχι μόνο στο δήμο μας αλλά σε κάθε αγροτική περιοχή της χώρας): Οι αγρότες, που δεν έχουν κανένα κίνητρο, οικονομικό ή άλλο, να διαχειριστούν σωστά τη συσκευασία του φυτοφαρμάκου, δεν ακολουθούν τη διαδικασία. Ο δήμος της Νάουσας προσπάθησε να εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας για την τελική διάθεση των συσκευασιών σε εταιρία που θα κατασκεύαζε με το υλικό τους σωλήνες αποχέτευσης. Θα έπρεπε όμως να τηρηθούν οι κανόνες απολύμανσης και να συνεργαστούν διαφορετικοί φορείς. Το πρόγραμμα απέτυχε.  
 
6. Τί θα γίνει τώρα: o δήμος μας είναι από καιρό σε επαφή με εταιρία της Θεσσαλονίκης για να αναλάβει την αποκομιδή. Με μεγάλο κόστος αλλά το θέμα δεν είναι εκεί: πρέπει να συνεργαστούμε όλοι! 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video