ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο λόγος για τον οποίο γεννήθηκε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης

Ήταν στη δεκαετία του 1950 όταν ο πρόεδρος της αμερικανικής Zenith Electronics, Eugene McDonald, έβαλε στους μηχανικούς του μια πρόκληση.

Κανείς δεν αγαπά τις διαφημίσεις μεταξύ των προγραμμάτων, τους είπε, κι έτσι ήθελε κάτι που να μπορείς εύκολα να κόψεις τη φωνή της τηλεόρασης κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, γιατί όχι και να μπορείς να αλλάξεις κανάλι και να απαλλαγείς ολοκληρωτικά από την ώρα των διαφημιστικών!

Έτσι θα γεννιόταν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, από έναν άνθρωπο που βαριόταν να παρακολουθεί διαφημίσεις, γιατί του χαλούσαν, όπως είπε, τη διάθεση! Η επιθυμία του McDonald πυροδότησε μια πραγματική επανάσταση, αλλάζοντας τον ίδιο τον τρόπο που έβλεπε ο κόσμος τηλεόραση. Πλέον δεν ήσουν παθητικός δέκτης, αλλά αποκτούσες ενεργό ρόλο στα προγράμματα. Αν κάτι δεν σου άρεσε, το ζάπινγκ ήταν πλέον στα δάχτυλά σου.Η συσκευή της Zenith που τα άλλαξε όλα ονομαζόταν Flashmatic, σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Eugene Polley και κυκλοφόρησε το 1955. Υπήρχαν μέχρι τότε χειριστήρια με τη βοήθεια των οποίων μπορούσες να αλλάξεις κανάλι, ήταν όμως όλα τους ενσύρματα. Και κανένα δεν είχε τη λειτουργία που ζητούσε ο πρόεδρος, το γνωστό μας σήμερα mute.

Το ασύρματο Flashmatic δούλευε με φωτοτεχνολογία, μεγάλη δουλειά εκείνα τα χρόνια, και ήταν όσο πιο φουτουριστικό έπαιρνε, χαρακτηριστικό δείγμα της τεχνολογικής αισθητικής της περιόδου. Ο φωτοευαίσθητος δέκτης της τηλεόρασης επηρεαζόταν όμως και από άλλες πηγές φωτός και κυρίως τον ήλιο, κι έτσι δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστο να αλλάζει μόνη της κανάλι ή να ανοιγοκλείνει με τα παιχνιδίσματα του φωτός που έμπαινε από το παράθυρο!Το Flashmatic ανέβαζε την τιμή της τηλεόρασης κατά 100 ολόκληρα δολάρια, σε μια εποχή δηλαδή που με 600 δολάρια αγόραζες κοτζάμ αυτοκίνητο! Η επόμενη γενιά του Flashmatic, διά χειρός του φυσικού Robert Adler πια, βασιζόταν σε υπέρηχους. Το είπανε Space Command, είχε μεγαλύτερη ακρίβεια και καθιέρωσε μια ολόκληρη αγορά.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video